Galériával / Videóval

2022.03.12. 20:01

A régi disznótorok hangulatát idézte meg a Bócsator

Igazi finomságok illata lengte be szombaton a bócsai Parkerdőt, ahol tizedik alkalommal rendezte meg a helyi önkormányzat a Bócsatort. Az idei böllérfesztiválra hét csapat nevezett.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

A Bócsai Parkerdőbe tartották meg szombaton a tizedik alkalommal megrendezett Bócsatort, amelyen hét csapat mérte össze tudását. A csoportok külön sátrakat építettek, melyeket kerítéssel vettek körül, ahol 20-30 ember segített feldolgozni a levágott hízókat. Egy háromtagú zsűri pedig szüntelenül járta a társaságokat, hogy ellenőrizzék, milyen szakmai tudással dolgoznak a csapatok. A társaságok vidám elnevezésekkel neveztek: a BKM megyei Fejlesztési Ügynökség a Hóbortos Hobbitkák névvel indultak, egy baráti csapat a Cimpilimpi, egy másik a Kan-Ászok kontra Szűz Érmék elnevezéssel vert sátrat. Az erdélyi testvérfalu a Torockói Baráti Kör néven volt megtalálható. A Böllér SE a helyi labdarúgók, kézilabdázók és birkózók sportegyesülete ezúttal bárddal és késsel mérkőzött a közönség elismeréséért. Rajtuk kívül ott volt a Kiskun Express és a Bokadarálók is. Az utóbbiak a falu oktatását és közművelődését segítő alapítvány szimpatizánsai voltak. 

Aki az országútról véletlenül tévedt be a parkerdőbe, azok sem unatkoztak, mert 900 forintos támogató jegyek ellenében, hagymás vért reggelizhettek, dél körül pedig elkészültek a sültek, illetve később a kolbászok, a hurkák és a töltött káposzták is. 

Aki ismerte a bölléreket, azokat jóféle házi pálinkákból is megkínálták. Aki szomjas maradt, az magára vethetett. A rendezvényen az ismert Laci betyár emelte a hangulatot, a konferanszié Káposzta Lajos volt. A Böllér SE munkájának az irányítója Petróczi Andor volt, aki elmondta, hogy 160 kilós disznót vágtak reggel 7-kor. A csapatban 20 szülő dolgozott, az irányító, a bócsai 5-8 éves birkózó gyermekcsapat egyik edzője Dudás János mellett, akik sajtos és tepertős pogácsát kínáltak a reggeli bátorságot adó pálinkához. Az edző elmondta, hogy minden héten több alkalommal 16 kisgyerek izzad az edzéseken, az ő szüleik is erősítették a Böllér SE csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában