Támogatás

2022.02.03. 19:17

Új buszt kaptak az orgoványi tanyagondnokok

Kedden állt szolgálatba az orgoványi Tanyagondnoki Szolgálat új kis­busza.

Horváth Péter

Csernus Bálint tanyagondnok és Gál Szilvia polgármester

Forrás: Horváth Péter

A nyolcszemélyes Opel Zafira egyterűt a napokban vette át az önkormányzat, miután még 2020-ban sikerrel pályázott beszerzésére a Magyar Falu Programban. Azonban a pandémia és az autógyártást világszinten nehezítő globális csiphiány miatt csúszott az autó leszállítása – a megrendeléstől számított bő egy év múlva kapták csak meg az új járművet. Az önkormányzat több mint 13 millió forintot nyert a célra, amiben nemcsak az autó vételára, hanem a forgalomba helyezés költségei is szerepelnek. 

Gál Szilvia, Orgovány polgármestere hírportálunknak elmondta, hogy a település külterületén élőket két tanyagondnok szolgálja, amihez nagy segítség az új, tágas és magas építésű kisbusz. 

A tanyagondnokok fő feladatai közé tartozik a külterületen élők szolgáltatáshoz juttatása: többek között segítenek a bevásárlásban, illetve orvosi vizsgálatra szállítják az idős és rászoruló embereket. 

A polgármester hangsúlyozta, hogy az eddig szolgálatban lévő előző autó a határon túl születik majd újjá: az önkormányzat a Romániai Magyar Cserkész Szövetségnek adományozta, amit az elkövetkező hetekben vesznek át az új tulajdonosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában