Óvatosan!

2022.02.02. 13:10

Négy járásra adtak ki elsőfokú figyelmeztetést széllökés veszélye miatt Bács-Kiskun megyében

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki széllökés és zivatar kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán. A zivatarra vonatkozó riasztást azonban késő délután visszavonták, viszont a széllökés miatt érvényben maradt az elsőfokú figyelmeztető előrejelzés.

Baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Frissítés (16:44):

Visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok kialakulása miatt korábban kiadott elsőfokú riasztást, azonban a széllökés veszélye miatt továbbra is elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben. 

 

Korábban írtuk:

Szerdán szakadozik, csökken a felhőzet, és délután felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. Szórványosan várható zápor, jégdara-zápor, hódara-zápor, néhány helyen az ég is megdörrenhet. Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon még hajnalban, reggel is maradhatnak felhős tájak, arrafelé helyenként további hózáporok alakulhatnak ki. 

Csütörtök délelőtt jobbára gyengén felhős, napos idő lesz, majd délutántól nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és az esti, késő esti órákban az északi, északkeleti tájakon gyenge vegyes halmazállapotú csapadék már előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet hajnalig, reggelig négy Bács-Kiskun megyei járásban kísérhetik erős, viharos lökések. Később a légmozgás határozottan veszít erejéből, holnap már csak délelőtt fordulhat elő néhány élénk, egy-egy erős széllökés – írja a met.hu. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között alakul, de a kevésbé szeles fagyzugokban ennél alacsonyabb, megközelítőleg a Győr-Szeged szélcsatorna mentén ennél magasabb értékek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 4 és 9 fok között alakul, északkeleten lehet ennél egy-két fokkal hidegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában