Adománygyűjtés

2022.02.25. 18:53

Kiskunhalas is csatlakozik a karitatív szervezetek Ukrajnát támogató segélyprogramjához

Több jótékonysági szervezet megkezdte segélyprogramját az ukrajnai Karitász szervezetekkel együttműködve. A Magyarországra érkező menekültek fogadásához és ellátásához bázisokat létesítettek és segélyszállítmányokat küldtek. Kiskunhalas közössége is csatlakozik a humanitárius segélyprogramhoz – olvasható a Városháza oldalán megjelent közleményben.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos/illusztráció

Fotó:

Tartós élelmiszer adományokat, tisztálkodószereket, tiszta pokrócokat, használt, de még jó állapotban levő ruházatot adományként a Városháza udvarán lévő, a múzeum felőli kapun keresztül az árkádok alatt megközelíthető ideiglenesen erre a célra kialakított raktár-irodában várják február 28-ától március 3-áig naponta 15 és 18 óra között – áll a városházi közleményben.

Készpénzes felajánlásokat egyelőre a halasi Városháza nem fogad és arra hívja fel a közleményben a figyelmet, hogy az erre hivatkozó magánszemélyek számára se adakozzon senki. 

Azt kérik, a pénzbeli adományokat a Katolikus Karitász segélyprogramjához csatlakozva a 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent) Online adományozással a Karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül, vagy a Katolikus Karitász központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008 tegyék meg.

A Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül a 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához, de online is lehet adakozni az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, vagy akik közvetlen utalással segítenének, felajánlást küldhetnek a 10702019-85008898-51100005 (CIB) bankszámlaszámra. (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában