Polgárőr Nap

2022.02.18. 11:25

Dunapataj országos rendezvényt fogad

Ismét megyénkben rendezi meg az Országos Polgárőr Napot az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ), a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetséggel együttműködésben. A megye először 2018-ban adott otthont a nagyszabású polgárőr­eseménynek, az I. Kárpát-medencei Polgárőr Fórummal és az Országos Lovas Szemlével egyetemben.

Horváth Péter

Fekecs Dénes szerint megyénk már bizonyított

Fotó: Horváth Péter

A bajai rendezvény nagy sikerére és a kiváló szervezésre tekintettel a Országos Polgárőr Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy újra Bács-Kiskunban tartsuk meg a polgárőrség egyik legjelentősebb eseményét 

– mondta dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. A helyszín kiválasztásánál több település neve is felmerült, végül Dunapatajra esett a választás, így a közigazgatási területéhez tartozó Bakodpusztán tartják meg az eseményt június 25-én. 

– A Dunapataj polgármesterével és alpolgármesterével folytatott tárgyaláson olyan lelkesedést tapasztaltunk a rendezvény iránt, ami egyértelművé tette, hogy ideális helyszínt jelent majd a nagyközség – mondta a megyei elnök. Az országos rendezvényre mintegy 2500 vendéget várnak, amihez Bakodpuszta kiváló színteret ad majd: a kitűnő adottságokkal rendelkező terület a főútról és az autópályáról is könnyen megközelíthető, tágas terei jó parkolási lehetőséget biztosítanak. Erre szükség is lesz, mert a 2018-as bajai polgárőrnapon nagy kihívást jelentett, hogy zökkenőmentesen jusson el a Petőfi-szigetre az ötezer fős vendégsereg, melyben a rendőrség, a katasztrófavédelem és az önkormányzat is segítséget nyújtott. A helyszínhez közel található a Szelidi-tó, aminek önkormányzati strandját ingyenesen vehetik igénybe a résztvevők. A júniusi Országos Polgárőr Napon a megszokott módon számos programot terveznek, illetve elismerések átadására is sor kerül. Fekecs Dénes elmondta, hogy a júniusi alkalom egyben megyei polgárőrnap is lesz. A bajai rendezvény nagy sikerére és a kiváló szervezésre tekintettel a Országos Polgárőr Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy újra Bács-Kiskunban tartsuk meg a polgárőrség egyik legjelentősebb eseményét – mondta dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. 

A helyszín kiválasztásánál több település neve is felmerült, végül Dunapatajra esett a választás, így a közigazgatási területéhez tartozó Bakodpusztán tartják meg az eseményt június 25-én. 

– Nagy és szorosan együttműködő közösség a megyei polgárőrség, és sajnos a járvány miatt nem találkozhatunk eleget, amit mindenki hiányol. Bízom abban, hogy a megyénkben megrendezett esemény némileg enyhít majd ezen a hiányon. Abban biztos vagyok, hogy ismét színvonalas és emlékezetes napot töltünk majd együtt. A tapasztalat már megvan a jó szervezéshez 

– mondta a megyei elnök, aki a logisztikai megvalósítás terén számít a Kalocsai járásban működő polgárőr-­egyesületek és a többi megyei egyesület segítségére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában