Videóval/Galériával

2022.02.03. 11:25

Ajándékokkal lepték meg a halasi óvodásokat a Jótékonysági Medvenapon

Idén hatodszor lepett meg ajándékokkal rászoruló óvodásokat a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete és a Kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium. A Jótékonysági Medvenap alkalmából, a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal is a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Átlós Úti Óvodájának javára szerveztek gyűjtést.

Mester-Horváth Nikolett

Az Átlós Úti Óvoda gyermekei nagyon örültek az ajándékoknak

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

A jótékonysági akciót azért épp a február 2-án, barlangjából előbújó barnamedve történetéhez kapcsolták a szervezők, mert a gyermekek egyik kedvenc játék a plüssmaci. A nehéz sorsú óvodásoknak szervezett gyűjtés azonban az adakozás és az összefogás mellett az újrahasznosítás fontosságának hangsúlyozásáról is szól — mondta a szerdai ajándékátadáson Mongyi Marianna, a Zöld-híd Egyesület elnöke. Minden évben megunt vagy már nem használt, de kifogástalan állapotban lévő játékokat és ruhákat visznek az óvodásoknak.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is csatlakozott az adakozókhoz a Fészekrakó Nagycsaládos Egyesület, valamint a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület, de magánszemélyektől is érkezett felajánlás.

Továbbá idén a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Ady Endre Utcai és Szilády Áron Utcai Óvodája, illetve a Kiskunhalasi Kertvárosi Óvoda gyermekei, valamint szülei gyűjtettek hasznos holmikat a rászorulóknak.

Az Átlós Úti Óvoda gyermekei így egyebek mellett társas- és fejlesztőjátékokat, színes labdákat, plüssállatokat, könyveket és ruhákat is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában