Támogatás

2022.02.14. 13:35

17 ezer szülő 8 milliárd forint adóvisszatérítésben részesül Kecskeméten

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő és dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tartott hétfőn sajtótájékoztatót Kecskeméten.

Hraskó István

Jelentős segítséget kaptak a családok - nyilatkozta Szeberényi Gyula Tamás, országgyűlési képviselőjelölt. Fotó: Hraskó István

Dr. Szeberényi Gyula Tamás elmondta, a kormány aktuális intézkedéseivel azoknak kíván segíteni, akiket az elmúlt években a leginkább sújtottak a gazdasági nehézségek és a koronavírus-járvány.

Hangsúlyozta: a tavaly befizetett személyi jövedelemadó visszatérítése országosan több mint 2 millió embert érint, Kecskeméten 17 ezer szülőt, akik átlagosan 470 ezer forint körüli összeget kapnak vissza, így a helyi szülőkhöz összesen 8,1 milliárd forint érkezik vagy már megérkezett. Egy kétszülős családnál az átlagos összeggel számolva ez majdnem 1 millió forint, ami jelentős segítség a családoknak – jelentette ki dr. Szeberényi Gyula Tamás.

A 25 év alatti fiatalok szja mentessége kapcsán kiemelte: ezzel az intézkedéssel a kormány a pályakezdők munkaerőpiaci elhelyezkedését kívánja segíteni, és pluszjövedelemhez juttatni őket.

– Ezekre az intézkedésekre azért van lehetőség, mert az elmúlt években a gazdaság nagyon jól teljesített, 6 százalék körüli növekedést tudott elérni – mondta az alpolgármester-képviselőjelölt, azt is kiemelve, hogy a családoknak, nyugdíjasoknak és fiataloknak nyújtott összegek egyúttal a gazdaságot is segítik, hiszen ez a pluszjövedelem a kereskedelemben is meg fog jelenni.

Dr. Salacz László kijelentette: a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állt, és az a cél, hogy ezt a növekedést minden magyar család és minden generáció érezze. Az országgyűlési képviselő elmondta, a kormány megbecsüli a nyugdíjasokat, hiszen részt vettek a gazdaság talpraállításában, és oroszlánrészük volt abban, hogy Magyarország jó alapokra építkezve erőssé tudott válni.

Salacz László, országgyűlési képviselő elmondta: a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állt. Fotó: Hraskó István

– Kecskeméten is nagyon fontos, hogy a nyugdíjasokat megbecsüljük, ezért örülünk, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja februárban a kormány – fogalmazott dr. Salacz László. Azt is kiemelte, hogy a 13. havi nyugdíjat az öregségi nyugdíjasok mellett például a rokkantsági ellátásban vagy az ideiglenes özvegyi nyugdíjban részesülők is megkapják, emellett dupla összeg érkezik az árvaellátásba is, amellyel a kormány 56 ezer gyermek nevelését segíti.

– Ezeket az eredményeket a későbbiekben is meg kell őrizni. Az idősebbek még jól emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány idején nemhogy többlettámogatást kaptak volna, hanem elvették tőlük a 13. havi nyugdíjat, a rezsiköltségek az egekbe emelkedtek, bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, tehát fizetőssé tették az egészségügyi ellátást – mondta dr. Salacz László, aki szerint a baloldal ma is a nyugdíjasokat megszorító intézkedésekre készül.

– Április 3-án arról is szavazni fogunk, hogy olyan nemzeti kormánya marad Magyarországnak, amely megbecsüli a nyugdíjasokat, fiatalokat, családokat, vagy pedig olyan baloldali kormány kerül hatalomra, visszatér a Gyurcsány-Bajnai korszak, amely kisemmizi, megalázza a nyugdíjasokat és az országból való távozásra szólítja fel a fiatalokat – fogalmazott dr. Salacz László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában