Tervek

2022.01.10. 13:50

Ingyenes úszásoktatást is szervez a kunbaracsi egyesület

A Kunbaracsi Ifjúsági és Hagyományőrző Egyesület most a település fiataljait veszi célba a programjaival.

Gulyás Sándor

Tartalmas programokkal várták a gyermekeket a táborokban. Fotó: archív-felvétel

Fotó:

Jelentős változtatásokat tervez az idei évben a Kunbaracsi Ifjúsági és Hagyományőrző Egyesület. Az eddigiektől eltérően a település ifjúságának nevelése kerül a középpontba. 

A civil szervezet elődje, a Kerekegyházi Nemzetőr Egyesület a nemzetőrhagyományok ápolását és a nemzetőrség történelmi hagyományainak őrzését, a hazaszeretetre nevelést, a közrend és a közbiztonság védelmének, valamint a bűnmegelőzés segítését, a kábítószer elleni küzdelmet tartotta a legfontosabb feladatának, továbbá a haderőreform társadalmi támogatására jött létre tizenhat évvel ezelőtt. 

Szabó László, a jelenlegi vezető hat éve vette át az elnöki pozíciót. 

– Elődöm nyomdokaiba járva szerveztem programokat, gyermektáborokat, különböző pályázati források segítségével elsősorban a fővárosból érkezőknek tartottunk foglalkozásokat a tanyalátogatástól a sajtkészítésen, a birkanyíráson, a kenyérlángos­sütésen át a vályogvetésig bezárólag. Lényegében minden olyan témában, ami Kunbaracs értékeit, hagyományait képviseli. A járvány előtti időszakban volt olyan év, mikor több mint kettőezer-háromszázan fordultak meg nálunk – ismertette az elmúlt időszak történéseit Szabó László. 

Két éve az egyesület jelentős szemléletváltáson ment át, Kunbaracs ifjúságának a nevelése került a középpontba. 

– Az első programunk a Mikulás-­ünnepség megrendezésében történő közreműködés volt. Egyesületünk részt vállalt az épülő kültéri sportpark létrehozásában. A pályázathoz szükséges 700 ezer forintos önerőt mi biztosítottuk, elősegítve ezzel a településen élő fiatalok mozgásigényének kielégítését. 

A jövő esztendőben a Kunbaracsi Kulturális Egyesülettel karöltve tervezünk közös rendezvényeket helyiek számára. 

Mindemellett be kívánunk kapcsolódni a település életébe, így a Magyar Falu Program pályázatán megnyert ötmillió forintos támogatásból kilencszemélyes kisbuszt vásárolunk. A járművet közösségi célokra is hasznosítani fogjuk. Ezek mellett ingyenes úszásoktatást szervezünk, megadva a lehetőséget a kerekegyháziak után a kunbaracsi gyermekek számára is – hangsúlyozta az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában