Bács-Kiskun

2022.01.10. 11:22

Idén tavasszal indulhat az 52-es főút felújítása

Hamarosan kezdődhet az 52-es főút Kecskemét és Solt közötti mintegy 45 kilométer hosszú szakaszának felújítása – jelentette be közösségi oldalán Font Sándor (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő.

Pozsgai Ákos

Negyvenöt kilométeren újul meg a főút Fotó: Pozsgai Ákos/archív felvétel

A beruházás a hosszúsága miatt három szakaszra van bontva, az első szakasz építése elől minden akadály elhárult, az időjárás függvényében 2022 február-márciusban elkezdődik Kecskemét felől haladva. A felújítás során az 52-es főúton Kecskeméttől Soltig négy körforgalom fog kiépülni – közölte a képviselő. 

A bejegyzésében kitért arra is, hogy a második és harmadik szakasznál jogi-technikai apró részletek vannak még hátra, illetve a tervezett negyedik körforgalomnál is, de azok is hamarosan lezárulnak. 

– Az első beruházási ütem megindulását követően folyamatos lesz az építkezés a második és harmadik szakasznál is, a kívülállók nem is fogják látni, hogy hol vannak az egyes szakaszhatárok, mert az építkezés egy folyamatban fog teljesülni, és érkezik el Solt határába az 53-as út becsatlakozásához – írta a politikus. 

A képviselő a bejegyzésében kitért arra is, hogy az 54-es főúton is várható fejlesztés a bugaci leágazásnál, ahol kanyarodósávot építenek ki mindkét irányból. 

– Az ehhez szükséges földterületet meg kellett szereznie a beruházónak, ez hátráltatta eddig a beruházást, mert az egyik földtulajdonos az előzetes egyezségből visszalépett, mostanra azonban sikerült egyezségre jutni, így a beruházás megkezdése idén február-márciusban várható – tudatta Font Sándor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában