Galériával

2021.12.20. 12:31

Meggyújtották a negyedik gyertyát is a tompai adventi koszorún

Tompán is színes programokkal várták az érdeklődőket az adventi időszakban és ünnepi fényárba öltöztették a település központját.

Pozsgai Ákos

A negyedik gyertyát Véh László polgármester gyújtotta meg. Fotó: Pozsgai Ákos.

Fotó:

Az elmúlt vasárnap a központi parkban szervezetek adventi forgatagot, ahol a Golgota gyülekezet tagjai adtak zenés vallási műsort. Az este folyamán színpadra léptek a Barkóca néptánccsoport tagjai is, valamint Hevesi Tamás énekes. A szervezők bográcsban főtt gulyáslevessel, meleg teával és forralt borral várták az érdeklődőket. Volt kirakodó vásár is, ahol a helyi gyerekek kézműves ajándéktárgyait kínálták, de volt rengeteg édesség, sült gesztenye és kürtöskalács is.

A városháza előtt kialakított óriási adventi koszorún Véh László polgármester gyújtotta meg a negyedik gyertyát. A település vezetője köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a mai rohanó világban küzdünk, hajtunk a megélhetésünkért, de mindeközben megfeledkezünk a legfontosabb dolgokról. 

– A karácsony előtti várakozás időszaka arról kell, hogy szóljon, hogy próbáljunk egy kicsit többet foglalkozni magunkkal, a szeretteinkkel, a barátainkkal, hogy a karácsony találkozása valóban a hitről, a reményről, a békéről, a szeretetről és az örömről szóljon. Hogy a karácsonyfa mellett legyen kivel megosztanunk ezt az örömöt – emlékeztetett a polgármester, aki minden tompainak áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában