Kitüntetés

2021.12.13. 14:24

Magyar Fiatalokért-díjat kapott Szűcs Csaba, halasi alpolgármester

Az elismerést Szűcs Csaba hétfő délelőtt vette át Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli minisztertől Budapesten, a Haris Parkban rendezett központi ünnepségen. A rendezvényen az Esély az életre díj, a Bölcsődékért díj, a Pro Voluntarius díj és a Miniszteri elismerő oklevelek ünnepélyes átadására is sor került.

Pozsgai Ákos

Zsigó Róbert parlamenti államtitkár, Szűcs Csaba Kiskunhalas alpolgármestere, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter

Fotó: Pozsgai Ákos

Szűcs Csaba alpolgármester társadalmi megbízatásban látja el városvezetői teendőit, korábban éveken keresztül a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként karolta fel a halasi roma és nem roma származású hátrányos helyzetű fiatalok ügyét is. 

Nevéhez több helyi kezdeményezés is fűződik, amely ma már megyei és országos szinten is mintaprogramként működik. 

Ilyen például a tanulási nehézséggel küzdő fiatalok mentorálása, amelynek köszönhetően az elmúlt években jelentősen csökkent az évismétlő roma diákok száma az alap-és középfokú oktatásban, valamint a fiatal roma lányokat segítő programnak köszönhetően jelentősen csökkent az iskolaelhagyók aránya is. 

Egyre több roma fiatal nem csak szakmát szerez, hanem tesz sikeres érettségi vizsgát is, valamint, egyre nő azoknak a fiatal romáknak a száma is, akik valamilyen felsőoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat és szereznek diplomát, vannak, akik több diplomával is büszkélkedhetnek. Közülük többen is a szociális-és oktatási területen helyezkedtek el és segítik a hátrányos helyzetű családokból érkező fiatalokat.

Szűcs Csaba az ifjúságügy és a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Fiatalokért Díjat Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől Budapesten.

Zsigó Róbert parlamenti államtitkár, Szűcs Csaba Kiskunhalas alpolgármestere, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter 

Forrás: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában