közgyűlés

2021.12.03. 20:07

Hosszasan vitáztak a bajai képviselők

Képviselő-testületi ülést tartottak a bajai városházán a napokban, ahol a kevés előterjesztés ellenére volt néhány olyan téma, ami hosszas vitát generált a képviselők között.

Márton Anna

Az első egy ingatlan értékesítésével kapcsolatos kérdés, ami ugyan a pénzügyi és gazdaságfejlesztési bizottság ülésén átment, de a képviselői tanácskozáson Kovács Csaba (Fidesz–KDNP) és Rácz Péter (Fidesz–KDNP) képviselő felvetésére mégis elutasította a testület.

A Bajcsy-Zsilinszky utca 29. szám alatti, régi lőtér területe, valamint a körülötte elhelyezkedő telkek együttes értékesítése kapcsán benyújtott pályázatot – 28 millió forintos ár – a bizottság egyes tagjai kevésnek ítélték.

– Az adott terület infrastrukturális fejlesztés előtt áll, ez elég alacsony ár ahhoz képest, másrészt pedig az adott okot a kétkedésre, hogy az ingatlant megvásárolni szándékozó vevőtől nem derült ki, hogy milyen célra szeretné felhasználni az adott területet. Ez generálta jórészt a vitát – fogalmazott Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz–KDNP-frakció vezetője.

A városvezetés részéről Hajdú Miklós alpolgármester azzal érvelt, hogy az üzleti életben ez bevett szokás, hogy titkos szerződések mentén egy franchise rendszerben közbeesőként vesz részt valaki az ingatlan megvásárlásában és később nem ő fogja hasznosítani azt. Ezt a Fidesz–KDNP-frakciócsoport nem tartotta elfogadhatónak, mint azt a frakcióvezető elmondta, nem magánvagyonról, hanem közvagyonról van szó. A testület hosszas vita után úgy döntött, hogy elfogadja a pénzügyi bizottság azon javaslatát, mely szerint kerüljön le a napirendek közül az ingatlanértékesítés kérdése, és a vevővel tisztázzák az ülésen felvetett kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában