Galériával

2021.12.20. 19:50

Átadták a Vöröskeresztnek a kecskeméti jótékonysági akcióban összegyűlt ajándékcsomagokat

Díszes dobozokba csomagolt ajándékok sokaságát vehette át hétfőn a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete a kecskeméti Hírös Agórában. A kulturális intézmény idén is meghirdette a Csillagszóró elnevezésű cipősdoboz jótékonysági akcióját, melynek keretében 412 doboznyi játékot és higiéniás szereket juttatnak el a rászoruló családokhoz.

Sebestyén Hajnalka

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének munkatársai a a Hírös Agóra két ügyvezetőjétől vehették át az ajándékcsomagokat

Forrás: Sebestyén Hajnalka

Sok éves hagyománya van a Hírös Agórában, hogy év végén az intézmény programjaira járó gyerekek, szüleik, valamint a partnercégek cipősdobozokba, dobozokba csomagolt ajándékokat ajánlanak fel a rászoruló családoknak. Minden szépen becsomagolt dobozra azt is ráírják, hogy hány éves gyermeknek készült, így a Vöröskereszt munkatársai könnyebben tudják szétosztani. 

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete nevében Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató, Balogh Ágnes, a területi véradás szervező, valamint dr. Havassy Sándor, a megyei szervezet alelnöke vette át a dobozokat a Hírös Agóra két ügyvezetőjétől, Barta Dórától és Bak Lajostól. 

A megyei igazgató elmondta: a csomagok jelentős részét még az ünnepek előtt kiosztják. Tapasztalatból tudják, hogy jó néhányat félre kell tenniük a higiéniás csomagokból és január elején eljuttatni azokat a rászorulóknak, amikor talán még nagyobb szükségük lesz rá. 

Ezt követően pedig a Hírös Agóra csapata közösen adogatta ki a 412 csomagot a ház előtt parkoló vöröskeresztes kocsiba. A pakolásból kivették részüket az intézménynél vendégeskedő külföldi önkéntes lányok is. 

December 20-án tartják a szolidaritási világnapot, melynek célja a szegénység felszámolása. E világnaphoz is kapcsolódva mindenki örömmel segített. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában