Baja

2021.11.27. 07:00

Utoljára szervez jótékonysági gálakoncertet Menczer György

A harmincadik Karácsonyt várva jótékonysági gálakoncertet tart a Bajai Szent Rókus Kórház Koronária Alapítványa szervezésében de­cember 11-én, szombat este, fél ötkor tartják a kiscsávolyi Szent Szív-templomban.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Menczer György alapító, a kuratórium titkára idén utolsó alkalommal szervezi meg a jótékonysági kulturális estet, melynek fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

– A Barátok templomába szerveztem a legtöbb koncertet, ott 16 alkalommal tartottuk meg a gála­estet. A Színházteremben hétszer, a Bácskai Kultúrpalotában hat alkalommal ünnepeltünk. Ezt, a harmincadikat – ami egyben az utolsó – dr. Bábel Balázs érsek engedélyével úgy szervezem, hogy ismételten istenházában legyen, ezúttal a kiscsávolyi templomban. Ami a szereplőgárdát illetően elmondható, hogy ilyen előadók Baján még soha egy színpadon nem léptek fel – mondta hírportálunknak Menczer György szervező.

A jótékonysági gálakoncerten színre lép Rost Andrea, Szulák Andrea, Sasvári Sándor mint a Koronária Alapítvány fővédnöke és lánya, Sasvári Léna, továbbá Császár Angela és Nemcsák Károly, valamint a Budapesti Gipsy Virtuózok.

Mint minden évben, bajaiak is színesítik a repertoárt. Fellép dr. Kosóczki Tamás orgonaművész és az Ad Libitum kórus, vezényel Pethőné Kővári Andrea. Konferál Novo­domszki Éva és Pethő Attila.

Menczer György kijelentette, hogy ilyen gálakoncertet már nem szervez többet, az a véleménye, hogy mindent a csúcson kell abbahagyni.

Idén a harmincnegyedik orvosi műszert fogják megvenni a Bajai Szent Rókus Kórház részére, amely egy pacemaker-alapközpont, több millió forint értékben.

– Baján kialakult, hogy nincs advent Karácsonyt várva jótékonysági gálakoncert nélkül. Ezt Zsigó Róbert országgyűlési képviselő is többször elmondta – fogalmazott Menczer György. – 1987 novem­berében estem össze a Tiszti Klubban, a pécsi kórházban mentették meg az életemet. Ott megfogadtam, hogy Istenem, ha innen kiviszel, támogatom az egészségügyet. Felgyógyulásom örömére hoztam létre a Koronária Alapítványt 1991-ben – mondta Menczer György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában