galériával

2021.11.13. 19:50

Futópályát adott át Révész Máriusz Kiskőrösön

Szombat délelőtt adták át Kiskőrösön az új futópályát. Az ünnepségen Révész Máriusz az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is részt vett.

Barta Zsolt

Több százan vettek részt Kiskőrös új futópályájának átadásán. A hideg szél ellenére idősek és fiatalok próbálták ki a nyolcszáz méteres pályát, amelyet szombat délelőtt az Országos Futópálya-építési Program keretében adott át Révész Máriusz az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

– A záportározó a város új szabadidőközpontjává nőtte ki magát, a tó körül most kialakított pálya ezt az elképzelést erősíti – hangsúlyozta Domonyi László polgármester a beszédében. – A költség 63 millió forint volt, ennek több mint a felét a város állta. A munkálatok szeptemberben kezdődtek, a kivitelező KőrösKom Kft. volt. Gumiburkolattal látták el a pályát, a kényelmes sportolás érdekében. A futókör építését hat héttel korábban fejezték be – mondta a polgármester.

Fotó: Barta Zsolt

Révész Máriusz kormánybiztos átvéve a szót megjegyezte: egyesek panaszkodnak, hogy Magyarországon nehéz az élet. Igaz, van, aki 10, 20 vagy ennél is több kilóval nehezebb a szükségesnél. Ráadásul a koronavírus-járvány idején néhány újabb kiló is felszaladhatott. Az a feladatom, hogy próbáljam könnyebbé tenni néhány kilóval az emberek életét. Ezért sok olyan programot indítottunk el, ahol kerékpárutakat építettünk, egy ilyen látható Kiskőrös határában is.

Hangsúlyozta: azok, akik hetente legalább 2,5 órát mozognak, azoknak az egészségben eltöltött éveinek a száma 4,2 évvel emelkedik. Ha az a kétszáz ember, aki szombaton megjelent a futópálya-avatáson legalább 2,5 órát mozog hetente, akkor 840 évnyi egészséges évet fognak nyerni – mondta, majd hozzá tette: az új záportározó körüli térségben egy bringapark kialakítására is lehetőség nyílik. Beszéde végén arra kérte Domonyi László polgármestert, hogy ennek megvalósítása érdekében pályázzon támogatásért a kormányhoz a város vezetése.

A rendezvényen a kormánybiztos a város polgáraival együtt kipróbálta az új futópályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában