jótékonyság

2021.11.22. 17:25

Ismét megnyílt a nagycsaládosokat segítő kecskeméti adománygyűjtő pont

Tizenegyedik alkalommal nyílt meg a kecskeméti Malom Központ második emeletén az az adománygyűjtő pont hétfőn, ahol minden évben – karácsony előtt – a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével karöltve igyekeznek olyan ajándékokat gyűjteni, amelyekkel segíthetik a rászorulókat és a nagycsaládosokat.

Morva Daniella

Fotó: Morva Daniella

Mint Kisné Mándity Dóra, a Malom Központ marketing menedzsere elmondta, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével való összefogás immáron tizenegy éve tart, tulajdonképpen hagyománnyá vált. – Az egyesület munkatársaival olyan partnerségre találtunk, amelynek köszönhetően minden évben közel száz nagycsaládot tudunk támogatni és megajándékozni karácsonykor – tette hozzá.

Az egyesület elnöke, Fehérné Nagy Emese ismertette a részleteket, továbbá azt kérte, hogy idén a fiataljaikra, a kamaszokra is gondoljanak az adományozók.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis döntő többségében a kisgyerekeknek érkeznek ajándékcsomagok. – Minden adományt szívesen fogadunk, de nagyon örülünk a könyveknek, játékoknak, társasoknak, bármilyen piperének, tulajdonképpen mindennek, amit a fiatalok szeretnek – fejtette ki, majd hozzátette: nehéz megmondani, pontosan mi az, ami a mai kamaszoknak a leghasznosabb ajándék, hiszen tulajdonképpen minden gyermek más és más.

– Hálásan köszönjük a lehetőséget, ugyanis ez már több mint tíz éve nagy segítség a családjainknak.

Rengeteg gyereknek, családnak csalt már mosolyt az arcára és nyújtott segítséget, különösen így karácsonykor. Ez a jelenlegi helyzetben talán még inkább így lesz

– tette hozzá Fehérné Nagy Emese.

A megnyitón a résztvevőkhöz és az adományozókhoz Kecskemét város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is szólt. Elsőként megköszönte a partnereknek, mind a Malom Központ vezetőségének, mint a Nagycsaládosok Egyesületének, hogy ismételten egy olyan összefogásra buzdítanak bennünket és olyan dologra hívják fel a figyelmünket, amely a mai életünkben elengedhetetlen és nagyon fontos téma: a családok, a rászorulók segítése és támogatása. – Közösen indítottuk el ezt az akciót több mint tíz évvel ezelőtt. Most, immáron tizenegyedik alkalommal még mindig él ez a szeretet, az odafigyelés egymás iránt.

A partnerek kitartanak a másik mellett és továbbra is segítik azokat a célokat, amelyekre egyre inkább szükség van

– fejtette ki gondolatait a polgármester.

Fotó: Morva Daniella

Szemereyné Pataki Klaudia szimbolikus ajándékkal járult hozzá az adománygyűjtéshez, amelyet a megnyitó végén át is nyújtott Fehérné Nagy Emesének. – Szeretnék a Malom Központnak és a Nagycsaládosok egyesületének is segíteni, ezért olyan felajánlással készültem ajándék gyanánt, amivel segítem a kereskedelmi egységeket, illetve a nagycsaládosokat is. A Malom utalványra esett a választásom, hiszen ezek átadásával egy olyan lehetőséget tudunk biztosítani a családok számára, hogy megvehetik maguknak, amire valóban szükségük van, a közös vásárlás pedig akár egy élmény is lehet a számukra. Ezzel készültem a mai napra, és bízom benne, hogy egyre többen hasonlóan tesznek majd az elkövetkező időszakban – zárta le gondolatait.

A Kecskeméti Nagycsaládosok részére az eseményen jelen lévő Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere és a Malom Központ nevében Kisné Mándity Dóra is egy-egy ajándékcsomagot adott át. Az adománygyűjtő akció november 22-től (hétfő) egészen december 22-ig (szerda) tart, majd december 23-án, egy nappal karácsony előtt adják át a beérkezett ajándékokat a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában