udvarias viselkedés

2021.11.25. 19:11

Illemkalauz című könyvét mutatta be Halason Veszelszki Ágnes nyelvész

Kiskunhalason, a Közösségek Házában mutatta be legújabb, Illemkalauz című kötetét dr. Veszelszki Ágnes nyelvész, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető tanára.

Pozsgai Ákos

a20211123_veszelszkiagnes_konyvbemutato_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A kötet kiskunhalasi származású szerzőjének beszélgetőpartnere egykori gimnáziumi magyar­tanára, Palásti Károly volt.

A most megjelent kötet alapját a közösségi médiában a Protokollkommunikáció oldalon megosztott posztok jelentették, és célja az, hogy útmutatót adjon a másokra odafigyelő, udvarias viselkedéshez. A könyv illusztrációit a kiskunmajsai Czikkely Panni készítette, aki szintén a kiskunhalasi Bibó gimnázium volt tanulója.

Veszelszki Ágnes szerint fontos megjegyezni, hogy egyik „szabály” sincsen kőbe vésve, inkább ötletek, tanácsok, amelyeket a szituációtól függően rugalmasan érdemes kezelni. Például az öltözködésben az itt megmutatott tanácsok mellett mindig figyelembe kell venni például az alkalmat, a partner(eke)t, az évszakot, napszakot, az időjárást és legfőképpen az egyéniséget.

Azt viszont fontosnak tartom, hogy minél többen minél udvariasabban, minél nagyobb odafordulással, empátiával bánjunk egymással. Néhány szabály ezt szolgálja, mások a hatékonyabb énreprezentációt a szakmai-üzleti életben; a továbbiak pedig érdekességek, információbonbonok – írja közösségi oldalán a szerző, aki kiskunhalasi könyvbemutató előadásán elmondta, hogy a most megjelent könyvben számos érdekes információ mellett újdonság a telefon és a netikett témaköre, amit igyekszik körbejárni a kötet szerzője.

dr. Veszelszki Ágnes Kiskunhalasi könyvbemutatóján
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában