beruházás

2021.11.20. 18:36

Épül a vízelvezető Kisszálláson

Várhatóan még az idei év végére elkészül Kisszálláson a település északi és déli részét is érintő csapadékcsatorna-rendszer, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert százmillió forintból épül meg.

Pozsgai Ákos

a_20211116_csapadékcsatorna_epites_kisszallas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Jól halad a belvíz-elvezető csapadékcsatorna-­rendszer építése a faluban, a kivitelező cég szerint a munkálatok oroszlánrészén túl vannak, ami annyit jelent, hogy a beruházás fele elkészült, a bonyolultabb, közművekkel keresztezett munkaterületeken már túl vannak – közölte Rozsnyai Attila polgármester.

Ahol szükséges, az úttestek alatt fúrnak át, melyeken keresztül betoncsövekkel fogják segíteni az árkokban felgyülemlő és onnan érkező csapadékvíz elvezetését. Az építkezés a Fő utcát, a Kossuth utcát és az Orgona utcát érinti legfőképp, a beruházásnak köszönhetően a település belterületi részein jelentősen csökkenteni tudják a felgyülemlő belvíz mennyiségét.

A nagyobb esőzések után, amikor akár 30–40 milliméter csapadék is lehullik rövid időn belül, eddig nem tudták elvezetni a szikkasztóárkok a sok esővizet. A falu déli részén okozta a legnagyobb gondot az összefolyt esővíz, az Orgona utcában gyakorta hosszabb időn keresztül egybefüggő víz­felület alakult ki.

A településvezető tájékoztatása szerint várhatóan az év végéig elkészülnek a beruházással.

Gőzerővel dolgoznak a szakemberek a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakításán
Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában