Az átoltottság mértéke nem indokol további korlátozást a kecskeméti egyetemen

Mindent megtesznek a jelenléti oktatás és vizsgáztatás feltételeinek biztosítása érdekében, ezért kötelező már tanévkezdéstől a maszkviselés – közölte kedden a Neumann János Egyetem.

Hraskó István

A rendelkezés értelmében még kiscsoportos személyes konzultációt sem lehet tartani az egyetemen

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

Az intézmény vezetése folyamatosan elemzi a járványügyi adatokat, ezért már a nyár végén elrendelték a kötelező maszkviselést a Neumann János Egyetem valamennyi épületében, így a tanévkezdésre érkező diákok is csak maszkban tartózkodhatnak az egyetem területén. A fokozott intézkedést az egyetem vezetése a hallgatók és oktatók biztonsága érdekében vezette be, amelynek kiemelt célja az is, hogy mindent megtegyenek a jelenléti oktatás és a személyes vizsgáztatás feltételeinek biztosítása érdekében – közölte megkeresésünkre az egyetem.

A közösségi terekben, előadótermekben és az irodákban is kötelező a maszkhasználat, ha többen tartózkodnak a helyiségben.

Az egyetem vezetése a pandémia kapcsán több anonim felmérést is készített, amely kimutatta, hogy a dolgozói átoltottság több mint 90 százalékos, azaz 10-ből 9 munkatárs rendelkezik a védekezés szempontjából kulcsfontosságú oltás valamelyikével.

A hallgatói átoltottság 71 százalékkal szintén az országos átlag feletti. Mint az egyetem hozzátette: biztató, hogy a kérdőívekben adott visszajelzések alapján az oltatlan hallgatók többsége is tervezi valamely oltás felvételét. Ez az átoltottság egyelőre nem indokolja a további korlátozások bevezetését – tájékoztattak.

Az egyetem épületeinek fenntartásáért felelős KEDO Zrt. a járványhelyzet alapján kialakított, egyedi munkarendben végzi a közösségi terek, tantermek, valamint a mosdók tisztán tartását, és a biztonsági szolgálat támogatásával gondoskodnak az épületbe érkezők kötelező kézfertőtlenítéséről.

Érdekesség, hogy az egyetem oktatói nemcsak folyamatosan nyomon követik a nemzetközi és helyi járványügyi adatok alakulását, de számítási módszerekkel is modellezik a pandémia dinamikáját, és matematikai képletekkel is próbálják igazolni a vírus terjedése és az oltás által igazolt védettség közötti összefüggéseket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában