Csávoly / galériával

2021.10.09. 19:48

Kitüntették a három életmentőt, akik kihoztak egy férfit az égő házból

Rendkívüli ünnepi testületi ülés keretében tüntették ki szombat délelőtt a három életmentőt, akik nyár végén egy égő házból kimentettek egy csávolyi férfit.

Márton Anna

Az ünnepi ülésen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki kifejezte köszönetét a három életmentőnek. Csala Józsefné polgármester ismertette Ábel György, Ábel Tamás és Meggyesi Gábor életmentő tettét, elmondta, hogy bár nem képzett tűzoltókról van szó, mégis

gondolkodás nélkül olyat cselekedtek amire nem minden ember képes. Saját életüket kockáztatva a tűzben rekedt férfi segítségére siettek

– Sokan a mai napig nem tudják pontosan, hogy mi történt azon a bizonyos napon. Néhány hete Kocsis László alezredes tájékoztatott arról, hogy a lakás tulajdonosa meghalt volna, ha a három bátor férfi nem menti ki őt az égő házból. Így ők életmentő hősök lettek. Ábel György, Ábel Tamás és Meggyesi Gábor hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor megmentették a tűzhaláltól. Saját életüket kockáztatva, gondolkodás nélkül a tűzben rekedt férfi segítségére siettek. Talán a szerencsének, talán a lélekjelenlétüknek köszönhető, hogy ők nem sérültek meg mentés közben. Büszke vagyok arra, hogy a mai napon ünnepélyes keretek között megköszönhetem nekik bátor cselekedetüket a túlélő, a képviselő testület, az önkormányzat és az egész település nevében.

Hálásak vagyunk nekik egy emberéletért, az önzetlen életmentésért, amellyel kivívták a tiszteletet mindenki szemében

– fogalmazott Csala Józsefné polgármester. Ezt követően a három életmentőnek átadta a kitüntetéseket és a 100-100 ezer forint pénzjutalmat fejenként. A testületi ülés után a képviselők és a vendégek átsétáltak az 1848-1849 emlékműhöz.

Megemlékeztek az aradi vértanúkról, akiket 1849 október 6-án kivégeztek az osztrák császári haditörvényszék ítélete alapján. A megemlékezést koszorúzással zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában