galériával

2021.09.25. 20:37

Százak emelték a magasba gyermekeiket Bács-Kiskun megyében

Kecskeméten, Kelebián, Kiskunmajsán, Lakiteleken és Solton is magasba emelték szombat délelőtt 11 órakor a gyermekeket a Családbarát Magyarország és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására. Az akcióval, amelyet idén negyedik alkalommal rendeztek meg, a gyerekvállalás és a családalapítás fontossága mellett álltak ki a résztvevők.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A gyerekemelést országszerte családi napok keretében rendezték meg, Budapesten kívül már 25 település csatlakozott a felhíváshoz, Bács-Kiskun megyéből Kecskeméten, Kelebián, Kiskunmajsán, Lakiteleken és Solton emelték a magasba a szülők a gyermekeiket, de a hazai települések mellett több határon túli település is csatlakozott az akcióhoz.

Fotó: Pozsgai Ákos

– Egy gyereket felemelni annyit jelent: elfogadni, megmutatni, átélni, hogy miénk lehet az életnek ez az adománya, és egyben meg is mutatjuk őt vagy őket a nagyvilágnak, mert családban élni jó dolog – vallják a mozgalom szervezői, akik előzetesen azt kérték, hogy egyidőben, szeptember 25-én szombaton délelőtt 11 órakor országszerte, de még a határon túl is minél több gyereket emeljenek a magasba egyszerre, egy időben.

Az első gyerekemelés, 2018 óta viszi a hírét és rész is vesz az akcióban Böjte Csaba ferences szerzetes, aki idén is az esemény fővédnöke volt. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására tavaly rengetegen mozdultak meg a vírusjárvány jelentette korlátozások ellenére is: az online eseményen is több ezren emeltek gyereket otthon, a kertben, udvarokon és folyosókon.

Fotó: Pozsgai Ákos

Idén az immár hagyományosnak mondható tavaszi esemény a vírusjárvány miatt csúszott őszre, de semmiképp sem szerették volna a szervezők, hogy gyerekemelés nélkül teljen el 2021. Kelebián a sportpályán emelték több mint százan a magasba a gyermekeiket, Kiskunmajsán a Katona József utca és az Erkel Ferenc utcánál lévő játszótérre szervezett családi napot a Majsai Nagycsaládosok Egyesülete, ahol szintén több mint százan emelték magasba a gyermekeiket.

Felföldiné Forcek Adrienn elmondta, hogy a Családbarát Magyarország jóvoltából műanyag játék kismotorokat kaptak, amit azok az között az 5 év alatti kisgyermekek között osztottak szét, akiket a magasba emeltek a szüleik. A családokat köszöntötte Patkós Zsolt polgármester is, aki 11 órakor levezényelte a gyermekek felemelését is.

– Nagy öröm látni, hogy ilyen sok ember arcán a mosolyt, ez hiányzik a mindennapokból. Sok szó esik manapság arról, hogy a család egyáltalán miért lehet fontos. Önök, akik szülőként itt vannak, azt gondolom, hogy tudják, érzik, nem kell megmagyarázni – fogalmazott a városvezető, aki azt kívánta a résztvevőknek, hogy azokkal a gyermekekkel, akikért felelősséget vállalnak, sok hasonló boldog és örömteli percet éljenek meg.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom civil szervezetként a családok jövőjéért, a gyermekek megszületéséért dolgozik, és ez fontos célja a Családbarát Magyarország programnak is. – A gyermekek felemelése nagyon kifejező módon mutatja ki, hogy a gyerek az élet legnagyobb adománya, ami a legkonkrétabb gesztus arra, hogy ország-világnak felmutassák a szülők a legnagyobb értéküket, a gyermekeiket – vallják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában