fejlesztés

2021.09.19. 17:00

Megújult az esővízhálózat Dunavecsén

Ezzel a beruházással egyebek mellett megelőzhetők a belvízkárok a településen.

Gulyás Sándor

Befejeződött a Széchenyi utca, Hársfa utca és a közbenső utcák csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítása Dunavecsén. A beruházás a megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 40 millió forintos támogatással valósult meg.

A hiányzó csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésével és a meglévő rendbetételével megvalósult a közterületek állapotának megóvása, tisztán tartása. Megoldódott a belvízkárok csökkentése és megelőzése, valamint az élet és vagyonvédelem érdekében, a tavaszi hóolvadásból és a záporokból származó csapadékvíz elvezetése, befogadóba való eljuttatása.

Az ilyen jellegű probléma nem egyedi a város területén, így egy nagyszabású projekt kidolgozásába kezdett a dunavecsei önkormányzat. A kivitelezési munkák költségeit a TOP-os pályázatok maradvány pénzeiből, vagy a Versenyképes Magyarország Operatív Programos támogatásokból kívánják finanszírozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában