beruházás

2021.09.14. 19:55

Hamarosan megújulnak Kalocsa vízközművei

A város jelentős részén megújul az ivóvízhálózat, korszerűsítésre kerülnek a csapadék-elvezetők és kibővül a csatornarendszer is.

Gábor János

Forrás: Beküldött fotó

Teljes körű felújításon eshet át a város ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető hálózata, annak a határozatnak köszönhetően, amit a Paks és Térsége Közműfejlesztési és Beruházási Önkormányzati Társulás települései fogadtak el a közelmúltban – jelentette be köz­leményben dr. Filvig Géza polgármester.

A Kalocsa mellett Paksot, Faddot és Gerjent felölelő szervezet településvezetői egybehangzó szavazással fogadták el, hogy induljon meg a Paks II. beruházás megvalósításához kapcsolódó, teljes körű víziközmű-infrastruktúra­fejlesztési feladatok tervezése.

A társulás tagjai az ülésen megállapodásokat kötöttek a közbeszerzési eljárásokon nyertes kivitelező-­tervező cégekkel,

így az iratokat a polgármestereken és Süli János paksi beruházásokért felelős miniszteren kívül aláírta Décse Sándor, az Aquarea Mérnöki Vállalkozási és Szolgáltató Kft., illetve az Aquarea Nucleus Mérnökszolgálati Kft. ügyvezetője, valamint Zajzon Imre, az Aqualine Z+Z Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója is.

Filvig Géza polgármester közölte, a társulás ülésén hozott döntés azt jelenti, hogy a települések hivatalosan is megbízzák a fenti vállalkozásokat azzal, hogy végezzék el a hálózatfejlesztés tervezését, majd kezdjék meg a kivitelezést is, amire várhatóan egy éven belül sor fog kerülni – írta.

A polgármester közleményében jelezte, hogy a nagyszabású munkálatoknak köszönhetően a város jelentős részén megújul a több évtizedes, rendszeres csőtöréseket szenvedő ivóvízhálózat, korszerűsítésre kerülnek a csapadék-elvezetők és kibővül a csatornarendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában