galériával

2021.09.24. 15:12

Átadták Bács-Kiskun megye második kormányablakbuszát

Bács-Kiskun megye második Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatának átadóünnepségét tartotta pénteken a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméten, a Deák téren. Az új kormányablakbusz nagyobb és fejlettebb a másik, továbbra is használatban lévő busznál, így még kényelmesebb ügyintézést tesz lehetővé azokon a településeken, ahol nem működik Kormányablak.

Horváth Péter

Szeberényi GYula TAmás alpolgármester, dr. Salacz László országgyűlési Képviselő, Kovács Ernő kormánymegbízott, dr. Domokos Péter miniszteri biztos, dr. Havasi Sándor igazgató

A pénteki átadó ünnepséget Dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa nyitotta meg és köszöntötte a jelenlévőket.

Domokos Péter elmondta, már 120 ezer felett jár az ügyféltalálkozások száma a hazánkban működő kormányablakbuszokban és e tapasztalatokat építették be az új, harmadik generációs busz kialakításánál.

Az új modell a korábbiakhoz képest 20 százalékkal nagyobb belső térrel rendelkezik és 70 centiméterrel hosszabb, szélesebb a fellépő lépcső és kihúzható roló védi az esőtől a bejáratnál sorban álló ügyfeleket.

Az új busz kialakításában még jobban szolgálja az akadálymentesített ügyintézést. Az üzembe állt járművel immár 23 Kormányablak busz működik az országban és kettő a megyében.

Domokos Péter emlékeztetett, hogy a mobil kormányablakok története 2018-ra nyúlik vissza. Akkor 11 megyében, 2020-ban pedig valamennyi megyében működött már a szolgáltatás. Ez a típusú mobilizált ügyfélszolgálat nagyon népszerű az idős, a mozgásukban nehezített lakosok és a fiatalok körében is.

Magyarországon három és félmillióan élnek olyan településen, ahol nem működik kormányablak, a mobilizált hálózat e településeken nyújt könnyű hozzáférést az ügyintézéshez.

Ez a szolgáltatás kiegészíti azt a 307 kormányablakból álló magyarországi hálózatot, ahol az ügyfelek több mint 2500 ügyet tudnak indítani. A miniszteri biztos hangsúlyozta: ez a megoldás Hungarikum, hiszen nincs tudomása arról, hogy más államban működtetnek ilyen jellegű közigazgatási szolgáltatást, majd köszönetet mondott kollégáinak, akik eljuttatják a településekre az ügyfélbarát kormányablakbuszt.

Kovács Ernő kormánymegbízott is köszöntötte a megjelenteket. Elhangzott, hogy ebben az évben a kisebb busszal közel háromezer ügyféllel találkoztak és nagyon jó visszajelzéseket kaptak a szolgáltatásról. – A kormány azon szándéka, hogy a közigazgatást közel vigyék az emberekhez, a kormányablakbuszokon keresztül megvalósul – fogalmazott a kormánymegbízott.

Az ünnepségen megjelent Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és dr. Havasi Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában