galériával

2021.08.16. 17:30

Kitüntető címeket adtak át a tassi falunapon

Tizennyolcadik alkalommal szervezett falunapot a tassi önkormányzat és a Tassi Kulturális Egyesület. A szombaton megtartott rendezvény keretében vehették át az elismerő címeket a település legkiválóbbjai.

Gulyás Sándor

Fotó: Kárpáti Lajosné Cserna Ilona / 7Tv

A rendezvény első felében a zene és a tánc kapta a főszerepet. A helyi előadók bemutatóját követően került sor az ötven éves házassági évfordulójukat ünneplő párok köszöntésére, majd a kitüntető címek átadására. Az önkormányzat nevében a Tass Községért Emlékérmet, a Szelecsényi díjat és a díszokleveleket Németh Gábor polgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át a kitüntetetteknek.

Idén a legmagasabb szintű kitüntetést a Tass Községért Emlékérmet a Tassi Kulturális Egyesület kapta. Az egyesület 20 éves tevékenysége alatt maradandót alkotott mind a kultúra, mind az ifjúsági és egyéb családi rendezvények szervezése, megvalósítása terén.

Minden évben társrendezői a Falunapnak, rendszeresen szerveznek gyereknapot, játszóházat a gyerekek számára, több éven keresztül rendezték a Dunai Falunapot. Rendszeres téli rendezvényük a szabadtéri Mikulásváró ünnepség. Emellett színházi előadásokat, kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat is gyakran szerveznek. A tassi kulturális élet egyik legfontosabb szervezői, tényezői.

Tizennyolcadik alkalommal tartottak falunapot a tassiak
Fotó: Kárpáti Lajosné Cserna Ilona / 7Tv

A Szelecsényi díjat a Tassi Polgárőr Egyesület három alapító tagja: Kovács János, Malzseniczki Károly és Szapek László érdemelte ki. Ők hárman harminc éve töretlen lelkesedéssel, hittel dolgoznak azért, hogy a község közbiztonsága megfelelő legyen.

A képviselő-testület döntése értelmében oklevélben és jutalomban részesült az MPSZ OCM Segítő Szolgálat hat dolgozója: Béres Anna, Gáspár Attiláné, Kincses Szilvia, Polgár Ildikó, Seresné Kölesdi Nóra, és Zsidai Lászlóné, és a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény két dolgozója: Faragóné Vén Mária és Gubacsi Zoltánné.

A szociális munkások, idősgondozók az eddigi, különösen a koronavírus-járvány elmúlt időszakában végzett lelkiismeretes, felelősségteljes munkájukkal érdemelték ki az elismerést.

Az idén Kovács Zoltánt és Simon Máriát, Kreisch Istvánt és Holéczi Juliannát, Makkai Jánost és Nagy Zsuzsannát, Pálinkás Istvánt és Virág Évát, valamint Vorák Balázst és Fábián Líviát köszöntötte házasságkötésük 50-ik évfordulója alkalmából a település önkormányzata.

A falunap hátralévő részében országosan ismert és elismert előadók szórakoztatták a nagy számú közönséget. A gyermekek felhőtlen kikapcsolódását játszóház, játszóbusz szolgálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában