kalocsa / dunapataj

2021.08.23. 19:17

Családi nappal hálálták meg az egészségügyi dolgozók kitartását

Több mint fél évig végezték a sok túlórával járó PCR-tesztelést az egészségügyi dolgozók, kikapcsolódással hálálták meg kitartó munkájukat.

Gábor János

A szelidi-tavi családi napon részt vevők egy csoportja

Fotó: Gábor János

A Kalocsai Mentőállomás kétnapos szelidi-tavi kikapcsolódással mondott köszönetet a mobil és a helyi koronavírus-mintavételi ponton hónapokig szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozóknak és medikusoknak. A szervezők elmondták: jó ideje foglalkoztatta őket a gondolat, hogy a maguk módján megjutalmazzák azokat a bajtársakat, akik erőn felül, több helyszínen, sokat túlórázva és gyakran az otthoniakat is elhanyagolva álltak helyt a járvány legutóbbi csúcsidőszakában.

A nem titkolt szándék az volt, hogy valamelyest kárpótolják a családokat a sok külön töltött időért, így a vendégeket a házas- és élettársukkal, gyerekeikkel együtt várták.

– Mindazoknak a bajtársaknak felajánlottuk ezt a lehetőséget, akik aktívan kivették a részüket a mintavételi pont munkáiból. Vannak köztük fiatal egyetemisták, főiskolások, medikusok is, őket szintén meghívtuk – mondta Matos Zoltán mentőtechnikus.

A szervező hozzátette: körülbelül húszan jöttek össze, és az első napot gyermekprogramoknak, szalonnasütésnek, míg a másodikat vízi sportoknak, óriáscsúszdázásnak, illetve sok más strandon elérhető programnak és bográcsozásnak szentelték.

A múlt szerdán és csütörtökön tartott családi napokat – szelidi vállalkozók mellett – a kalocsai és a dunapataji önkormányzat is támogatta: díjmentesen bocsátottak a mentők rendelkezésére üdülőt, fürdőbelépő-csomagot, ételeket és italokat, illetve felajánlottak a nagystrand szolgáltatásaira különböző kedvezményeket.

A régió koronavírus-gyanús tüneteket produkáló betegeit a harmadik hullám idején a kalocsai ÖkoPont épületében tesztelték, így az itt élőknek jórészt nem kellett a 10–20 perces PCR-vizsgálat miatt Kecskemétre, vagy Kiskunhalasra utazni. A 2020 decemberétől 2021 áprilisáig működtetett mintavételi ponton a hét szinte minden napján szolgálatot teljesítettek, sőt, a februártól áprilisig tartó mobil tesztelést szintén a helyi mentők végezték, és ha kellett, kisegítették a bajai stábot is. A kalocsai teszteléseket egyébként azonnal újra tudják indítani, ha a negyedik hullám miatt szükségessé válik, hiszen készültségben vannak és a megfelelő felszerelésekkel is rendelkeznek, tudtuk meg a résztvevőktől.

A szelidi-tavi családi napon részt vevők egy csoportja
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában