napraforgó óvoda

2021.07.16. 16:32

Új bölcsődei csoportszoba épül Kisszálláson

Új bölcsődei csoportszobával bővül a Napraforgó óvoda. Tavaly szeptemberben adták át a megújult óvodát a településen, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 80 millió forintot nyert az önkormányzat.

Pozsgai Ákos

Harmincötmillió forintból fejlesztik az óvodát

Fotó: Pozsgai Ákos

A fejlesztések sora nem állt le, egy újabb 35 millió forintos pályázati forrásból bővül egy épületszárnnyal az intézmény. Az óvodában egy hétfős minibölcsődei csoport már eddig is működött, a bölcsődei ellátás továbbra is szerves rész lesz az intézménynek.

Rozsnyai Attila polgármester szerint a mai felgyorsult mindennapokban a versenyképes tudáshoz egy korszerűen kialakított és felszerelt oktatási infrastruktúra szükséges, ennek első lépése volt az óvoda felújítása, valamint a mostani bölcsődei szárny építése is. Így a településen egyre több szülőnek lesz lehetősége igényelni a bölcsődei ellátást, ezzel is segítve őket a munkavállalásban.

Az óvoda felújítása során egy új játszótér is épült az udvaron, ahol kialakítottak egy babakocsi-tárolót is, valamint épült egy fedett kerti pihenő is, és új térkő burkolatot kapott az udvar egy része.

Harmincötmillió forintból fejlesztik az óvodát
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában