támogatás

2021.07.31. 19:34

Sokan segítettek a fedél nélkül maradt szakmári családnak

Rengeteg támogatást kapott az az óvodás- és iskoláskorú lányait egyedül nevelő szakmári édesapa, akinek a háza februárban égett le, a vegyes tüzelésű kályha kéményének hibája miatt.

Gábor János

Forrás: shutterstock.com

Kovács Zoltán kálváriájáról mi is írtunk: éppen kifizette az ingatlan utolsó törlesztőrészletét, amikor megtörtént a baj, és szó szerint mindenük odaveszett. Lakásbiztosítás hiányában rögtön segítségre szorultak. A helyi önkormányzat ideiglenes otthont ajánlott fel és gyűjtést is indított a javukra.

András Gábor polgármester azt nyilatkozta, hogy sokan jelentkeztek valamilyen felajánlással. Voltak, akik készpénzt, míg mások bútor- és ruhaadományokat juttattak el hozzájuk.

Egy nagylelkű vállalkozó az egyik helyi ingatlanát is átengedte a kőműves édesapának, aki azóta felújította a házat, és beköltözött a lányokkal – most arról indult egyeztetés, hogy az otthon később milyen feltételekkel kerülhetne a tulajdonukba.

Az önkormányzat által kezdeményezett készpénzgyűjtés szintén sikeres volt, számolt be a községvezető, hiszen a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálattal együttműködve másfél millió forintot gyűjtöttek össze. Lévén a lakhatási feltételeik az összefogásnak köszönhetően ismét adottak, ezt az adományt már nem kell felújításra fordítani, hanem költhetik az újrakezdésre, például szükséges berendezési tárgyak vásárlására vagy tanévkezdésre.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában