galériával

2021.07.09. 19:06

Köszönetet mondtak az egészségügyi dolgozóknak Jánoshalmán

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Jánoshalmán, a Semmelweis-nap alkalmából rendezett városi ünnepségen, ahol átadták a Jánoshalma Egészségügyéért díjat is.

Pozsgai Ákos

a_20210707_semmelweisnap_dr_horvath_endre_eukozpont_vezeto_czeller_zoltan_polgarmester_janoshalma_PA_PN

Fotó:

Czeller Zoltán polgármester köszöntőjében most nem elsősorban Semmelweis Ignác közismert tudományos munkásságáról beszélt elsősorban, hanem arról az áldozatos munkáról, amit az egészségügyben dolgozók tanúsítanak nap mint nap, de legfőképp a korona­vírus-járvány megjelenése óta végeztek az elmúlt másfél évben Jánoshalmán is.

– A bevezetett járványügyi intézkedések életbelépése óta valamennyi, a város lakosságát érintő döntést csak azt követően hoztam meg, hogy előtte mindenre kiterjedően konzultáltam a helyben is illetékes egészségügyi szakemberekkel. Minden döntésem során az ő szakmai véleményük volt a mérvadó

– fogalmazott a városvezető, aki sokadik alkalommal mondott köszönetet Jánoshalma összes egészségügyi dolgozójának, kiemelve, hogy nélkülük nem sikerült volna a járvány sokadik hullámát is legyőzni.

A polgármester emlékeztetett, hogy tíz évvel ezelőtt adták át a város legnagyobb egészségügyi beruházását, a több mint kilencszázmillió forintból épült Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központot, így nemcsak a helyi, hanem a környező települések betegei is a legmagasabb szintű ellátást kapják.

A balatonfüredi kardiológiai rehabilitációs intézetből videóüzenetben köszöntötte az ünnepség résztvevőit a korona­vírus-fertőzés szövődményeiből lábadozó Bányai Gábor országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma az országban az egyik legerőteljesebben érintette a bácsalmási és a jánoshalmi térséget.

– A sok imának, az orvostudománynak, a kiváló szakembereknek és a megye egyik legjobban működő helyi egészségügyi intézményrendszerének köszönhetően sikerült felvenni a harcot a vírussal szemben – hangoztatta a képviselő, aki bízik abban, hogy sikerül mielőbb hazajutnia Jánoshalmára.

Az ünnepségen adták át a János­halma Egészségügyéért díjat, amelyet idén dr. Horváth Endre, a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában