szabadszállás / galériával

2021.07.04. 17:22

Fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a Honvéd Nyugdíjas Klub

Évértékelő és feladatmeghatározó közgyűlését tartotta pénteken a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. A rendezvény vendége volt dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

Gulyás Sándor

45 éves aHonvéd Nyugdíjas Klub Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/07/04

A civil szervezet előző évi tevékenységéről és az idei esztendő legfontosabb teendőiről Buza Vince elnökhelyettes számolt be. A tagság elfogadta az elnökség munka- és gazdálkodási beszámolóját, meghatározta az idei év fő feladatait és a gazdálkodásuk alapjait. Köszöntötték kiemelt támogatóikat és kerek évfordulós tagtársaikat.

A közgyűlést követően ünnepelte meg magalakulásának 45. évfordulóját a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub.

– Egyesületünk eddigi, 45 esztendős léte igazolta az elődöket. A szervezet él, működik, gyarapodik, szolgálja a közérdeket, és tagjait. Erre emlékezett a közösségünk, s ebből merítettünk erőt jövőbeni együttes létünkhöz, feladatainkhoz

– fogalmazott Horváth Balázs nyugállományú ezredes, a hagyományőrző csoport vezetője.

A klub együttműködő katonai partnere, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság az évforduló alkalmából, munkájuk elismeréseként zászlót adományozott a közösségnek. Az adományozó köszöntő szavait Csinga Mihály ezredes, a parancsnokság törzsfőnöke tolmácsolta. Az ereklyét Pálinkás Gyula református lelkész áldotta meg.

Köszöntötte és zászlószalagot adományozott a civil szervezetnek Darabos József, a város polgármestere, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, a BEOSZ Dél-alföldi Régió elnöke, valamint a régió társ tagegyesületei.

A közösség szolgálatában végzett munka és támogatás méltatásaként, a kiemelkedő munkát végző egyesületi tagokat elismerésben részesítette Magyarország honvédelmi minisztere, a Magyar Honvédség parancsnoka, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokai, a BEOSZ elnöke, a DaR elnöke, valamint a település polgármestere.

A Honvéd Nyugdíjas Klub elnöksége megbecsülése jeléül évfordulós emlékpajzsot, plakettet, érmet adományozott a közösség támogatásában, szolgálatában jeleskedő együttműködő szervezetek vezetői, az egyesület kiemelkedő támogatói, a köz érdekében munkálkodó, áldozatot vállaló tagjai részére.

Az ünnepi közgyűlést követően az egyesület elnöksége koszorút helyezett el a temetőkerti kopjafáknál, míg a rendezvény vendégei egy-egy szál virággal fejezték ki az elhunyt egyesületi tagok iránti tiszteletüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában