LAKITELEK / TISZAKÉCSKE

2021.07.07. 15:10

A szívbeteg Anna gyógyítására gyűjtenek a szombati falunapon 

A súlyos szívbetegségben szenvedő tiszakécskei kislány, Gyenes Anna megsegítésére gyűjtenek szombaton a lakiteleki falunapon.

Vajda Piroska

Gyenes Anna

A lakitelekiek létrehoztak egy közösségi oldalt is Anna szívéért címmel, ahol minden részletről beszámolnak. Mint írják, a 13 éves Anna, aki a tiszakécskei Móricz Zsigmond Iskola felső tagozatának tanulója, 2008. március 30-i születése óta Fallot-tetralógiában, nagyon súlyos szívbetegségben szenved.

Három műtéten esett át élete során, de a legnehezebb még ezután jön: a transzplantációra vár.

Felépüléséhez egy sterilszobára is szükség lesz majd, amit az édesanya fizetéséből nem tud egyedül finanszírozni. Ezért szervezik a jótékonysági falunapot július 10-én, szombaton Lakitelek-Tőserdőn, amelynek bevételét Anna gyógyulására fordítják. Bár jelenleg Anna eredményei még megfelelő határértéken mozognak, szakorvosai jelezték, hogy ez az állapot várhatóan tragikus hirtelenséggel romlani fog.

Édesanyjával fel kell készülniük arra, hogy Anna átmenetileg műszívre kerül, s ezután azonnali szívtranszplantációra lesz szüksége – írta Facebook-oldalán a Dynaber Film. A stáb ugyanis kisfilmet készített a közelmúltban a 13 éves lányról. A filmből kiderül, hogy Anna bátorsága és élni akarása példaértékű. Ugyanakkor édesanyja, Piroska egyedülálló anyaként nem tudja előteremteni a szükséges anyagi forrást arra, hogy Anna részére egy steril szoba felépüljön, ahol otthonában, családja körében tudna lábadozni a rá váró műtét után. Anna állapota bármikor szükségessé teheti a steril szoba készenlétét, ezért mihamarabb meg kell épülnie. Ebben szeretnének segíteni a lakitelekiek, akik Nagy Zsuzsa vezetésével szervezik az Anna szívéért jótékonysági falunapot, melyre minden segítőt, adományozót szeretettel várnak szombaton a Tőserdőben.

Pénzbeli adomány fogadása a Takarékbank 50460186-10003286 számlaszámon lehetséges

Nemzetközi számlaszám: HU93-5046-0186-1000-3286-0000-0000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában