galériával frissítve

2021.06.30. 18:02

Zenés ébresztővel kezdődött el a falunap Borotán

Megrendezték az elmúlt hétvégén a Borotai Napokat.

Pozsgai Ákos

a_20210630_falunap-borota-PA_PN

Fotó:

Mozgalmas programok voltak az elmúlt hétvégén a Borotai Napok keretében, a helyi kézművesek munkáiból nyílt kiállítás az alkotóházban, palacsintázással egybekötött ügyességi versenyt szerveztek a gyereknek, megújult játszóteret avattak, valamint köszöntötték a sokszoros véradókat is.

Szombaton zenés ébresztővel és térzenével kezdődött a nap a Halas Concert Band közreműködésével, a nap folyamán átadták a Magyar Falu Program támogatásával felújított Anna Margit játszóteret. – Az önkormányzat fejlesztési elképzelései alapján kiválasztott Magyar Falu Program pályázatain több tízmillió forintot nyert a település, a támogatásoknak köszönhetően kerülhetett sor a temetőfelújításra, útfelújításra, járdaépítésre és szolgálati lakás kialakítására – mondta köszöntőjében Kisné Tóth Renáta polgármester. Az idei további fejlesztési tervekről szólva elmondta, hogy a már elnyert pályázati pénzekből hamarosan megkezdik a helyi óvoda felújítását és az új temető felújítása is meg fog történni.

A színpadon az óvodások és iskolások színes hagyományőrző műsorait láthatta a közönség
Fotó: Pozsgai Ákos

A koronavírus-járvány tavaly csekély mértékben érintette a települést, az idén azonban már nem tömeges megbetegedések történtek, a falut keményen megviselte a harmadik hullám – emlékeztetett a polgármester.

Hozzátette, hogy a megbetegedések száma mostanra jelentősen csökkent, köszönhetően a település lakóinak fegyelmezett magatartásának, az előírások maradéktalan betartásának és a helyi egészségügyi dolgozók megfeszített munkájának. A sportpályán megtartott falunapi eseményen gazdag kulturális programok között választhattak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában