beruházás

2021.06.01. 11:25

Új tornaszobát kap a Helvéciai Napvirág Óvoda

A Napvirág Óvoda és Bölcsőde fejlesztését tervezik és a nyár elején a községi játszóterek is bővülnek Helvécián.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Sebestyén Hajnalka

Az önkormányzat szeretné biztosítani az óvodáskorú gyermekek méltó környezetben, magas szinten történő ellátását azzal, hogy élhető környezetet biztosít a részükre. Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző elmondta: legnagyobb intézményük, a Napvirág Óvoda és Bölcsőde több­lépcsős fejlesztését tervezik.

Az intézménycsoporthoz tartozó, Szabó Sándor-lakótelepen lévő Kerekerdő Tagóvoda 2019-ben költözött egy teljesen új, korszerű épületbe, amelyet pályázati segítséggel valósítottak meg. Az elmúlt évben – szintén pályázati forrás jóvoltából – megtörtént az óvoda udvarának füvesítése, hozzá a locsolórendszer kiépítése.

A jegyző asszony hozzátette: az önkormányzat a központi részen található Napvirág óvodánál is szeretné biztosítani ugyanazt a színvonalú feladatellátást, hogy az abba az épületbe járó gyermekek se szenvedjenek hátrányt.

Az elmúlt évben megnyert Magyar Falu Program pályázat segítségével ezen a nyáron megvalósul az épület bővítése egy tornaszobával.

A kivitelezési szerződést már aláírták, a munkálatok hamarosan elkezdődnek.

További fejlesztési tervek is vannak, melyeket szintén a Magyar Falu Program pályázatai segítségével szeretnének kivitelezni. Egyrészt az udvar füvesítésére és a locsolórendszer telepítésére pályáztak, hogy az intézmény környezete szebbé, komfortosabbá váljon. Másrészt a közlekedőfolyosó zárttá, fűtötté tételét tervezik, hogy az épület komfortfokozata emelkedjen, az energiahatékonysága javuljon.

Amreinné Orbán Gabriella óvodavezető elmondta, nagyon örülnek a fejlesztéseknek. A tornaszobával régi álmuk válik valóra.

A helvéciai gyerekek örömére a nagyközség játszóterei is bővülnek, szépülnek.

Tavasszal támogatás jóvoltából új játszótér épült a Jubileum utcánál, egy szép parkkal. Saját erőből új játszóeszközöket vásároltak a Szabó Sándor-­telepi parkba, melyeket várhatóan júniusban telepítenek ki. Ezeken túl a Kerekerdő Tagóvodát is újabb játszótéri eszközökkel bővítik, a művelődési ház előtti parkba pedig egy újabb fitneszeszközt helyeznek ki, szintén júniusban.

Az új tornaszobát a meglévő épület mellett építik majd fel
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában