galériával

2021.06.12. 18:46

Új gyógyszertár nyílt Bócsán

Fontos egészségügyi szolgáltatással bővül a környék.

Barta Zsolt

Tavaly április 1-jén átmenetileg bezárt a falu fiókgyógyszertára, ráadásul mindez történt a világjárvány kitörésének elején. Nem volt túl könnyű így nekivágni a pandémiának, de érkezett egy javaslat a közel kétezer lelket számláló településen egy közforgalmi kiskereskedelmi egységről. Erre adta áldását az országos tisztifőgyógyszerész, Bócsa elöljárói pedig egy korábbi pedagógus szolgálati lakásban biztosítottak helyet annak, hogy egy kiskunmajsai gyógyszerész, dr. Kalotai Gábor gyógyszer kiskereskedelmi lánc keretében egy új elárusító egységet hozzon létre. Erről Szőke-Tóth Mihály polgármester beszélt péntek esti avatóbeszédében.

Dr. Kalotai Gábor elmondta, hogy eleinte egy fiókgyógyszertárban gondolkodtak, később azonban egy magasabb színvonalú ellátást biztosító egység mellett döntöttek. Mivel egy forgalmas út mentén fekszik a gyógyszertár, abban bízik, az egység forgalma jelentős lesz.

Ezt követően Dr. Zlinszky János, a Benu Magyarország Zrt. vezérigazgatója vette át a szót, aki megköszönte, hogy az egység csatlakozott a lánchoz. Hangsúlyozta:

ez egy olyan lánc, amelyhez Európában háromezer patika tartozik. Nem csak gyógyszert tartanak, hanem olyan termékeket is, amelyek hozzájárulnak az egészség megtartásához.

El Koulali Zakariás országos tiszti-főgyógyszerész is köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, a település szinte a teljes koronavírus-járványt gyógyszertár nélkül vészelte át. Ezt követően kiemelte: a gyógyszerellátás érték; tavaly indult az a folyamat, amelynek eredményeként megnyílt és heti 44 órában áll a lakosság szolgálatában a gyógyszertár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában