galériával

2021.06.11. 20:44

Mintegy hetvenen csatlakoztak a közös sétára Kecskeméten

Közös szolidaritási sétát tettek civilek, önkéntesek és diákok péntek délután Kecskemét főteréről a Vízműdombhoz.

Sebestyén Hajnalka

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezete a civil szervezetekkel közösen hívta életre a Jóakarat és összetartás szolidaritási sétát. A Főtérről induló menetet Tomaskovity Szabolcs diakónus vezette. Mintegy hetvenen csatlakoztak, a máltaisok mellett a civil szervezetek képviselői, valamint az Arany János Általános Iskola diákcsoportja.

A tanulók az indulás előtt kaptak jégkrémet, magyar papírzászlót, plüssállatot, frissítő italt és pólót. A Vízműdombhoz tartó úton többen csatlakoztak a menethez és egy csoport a helyszínen is várakozott. A domb tetején egy emléktáblát helyeztek el, melyen a következő felirat olvasható: „Jóakarat – Összetartás Séta 2021/A Máltais önkéntesek és a kecskeméti civilek”.

A séta egy több órás rendezvényt zárt a főtéren, melyet az Önkéntesség Magyarországi Éve keretében rendeztek meg a máltaisok és a civil szervezetek. Ennek keretében volt jótékonysági teaház, kerekasztal beszélgetések, örömzene, kiállítás és egy kis színjáték. A máltais munkatársakból összeállt Bátor Lelkek színjátszócsoport adta elő a flashmobot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában