programajánló

2021.06.22. 07:00

Mesebusz érkezik a megyeháza előtti térre

A megyeháza előtti térre érkezik a Mesebusz kedden délelőtt.

Borbély Károly

Kedden 10 órakor begördül a megyeháza elé egy Mesebusz, ahol kicsi és nagy gyerkőcöket egyaránt várnak egy vakációt ünneplő – színezéssel, ügyességi játékokkal, fejtörőkkel, kirakóval és finom falatokkal – délelőttre.

A közelmúltban megjelent Meseföld című megyei mesekönyv történetei és grafikai elemei felhasználásával alakította ki Meseföld élménybuszát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.

A helyi történetek mellett igen fontos, hogy a lakosság minél szélesebb körben megismerhesse a helyi termelőket és termékeiket. Ezért is gondolták úgy a programszervezők, hogy az érdeklődő szülőket és gyerekeket kóstolóval – házi szörpökkel, lekvárokkal és kolbászfalatokkal – csalogatják az egyébként is vonzó programra.

– Szeretnénk, hogy az itt élők értsék, mit jelent Bács-Kiskun megyeinek lenni, és azt is, hogy hovatartozásuk meghatározásakor használják a „Bács-Kiskun megyei vagyok” kifejezést. Ennek a célnak vetettünk alá temérdek előkészítő munkát, kiadványt, rendezvényt, hogy megismertessük az itt élőkkel szeretett megyénket, Bács-Kiskunt – árulta el Oláh Edit, a program egyik szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában