galériával

2021.06.12. 08:25

Megnyitott az idősek nappali klubja Petőfiszálláson

Pénteken megnyitották a petőfiszállási idősek nappali klubját.

Vajda Piroska

A hirtelen jött nyári zápor sem riasztotta el az ünneplőket pénteken délután a petőfiszállási idősek nappali klubjának megnyitójáról. A klubot a volt óvodában alakították ki, a fejlesztésre a Magyar Falu Program keretében 8 millió forintot nyert az önkormányzat. Ezt az összeget saját forrásából még 5 millió forinttal egészítették ki. A hiánypótló jelleggel elindított új szolgáltatás a Petőfiszállási Szociális Intézmény keretein belül a Szegedi Kistérségi Társulás szakmai irányításával működik. Ezentúl akadálymentesített, a legmodernebb informatikai eszközökkel felszerelt, teakonyhával, pihenőszobával, hatalmas fedett terasszal kibővített klubhelyiség várja az időseket.

Kiss Katalin intézmény­vezetőtől megtudtuk, hogy ha valaki igényli, azt a tanyagondnokok segítségével be is szállítják a klubba, ahol ebédet is biztosítanak mindenkinek. A klubban szakképzett munkatársak különféle programokat, tanfolyamokat szerveznek az időseknek. A férfiak kezdeményezésére kártyaklub, míg a hölgyek kérésére főzőklub indul. De lesz filmklub is, ahol régi magyar filmeket nézhetnek, illetve szerveznek számukra informatikai képzést is, hogy megtanulhassák az okoseszközök használatát. Ugyanakkor minden pénteken hitéleti foglalkozás segíti a lelki feltöltődést. Kiss Katalin, abban bízik, hogy a közösségi élet az idősek mentális egészségének javulását szolgálja majd a községben. A pénteki átadáson Czombos Ferenc alpolgármester mondott köszöntőt és vágta át a nemzeti színű szalagot. Az új létesítményt Balla Barnabás plébános szentelte és áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában