siker

2021.06.16. 11:02

Kiválóan szerepeltek a tanulmányi versenyen a kunszállási diákok

Tizenhárom kunszállási diák jutott be az országos döntőbe.

Vajda Piroska

A kunszállási Tóth Pál Általános Iskola büszkeségei

Forrás: Beküldött fotó

A Tóth Pál Általános Iskola Akkreditált Kiváló Tehetségpont, így a tehetségígéretek felismerése, a tehetség kibontakoztatása, a tehetség-tanácsadás fontos szerepet tölt be az intézmény életében. A tehetséggondozó munka gyümölcse idén beérett, hiszen kiemelkedően jól szerepeltek a kunszállási diákok a Mozaik Kiadó tanulmányi versenysorozatában, melyre az intézmény tizennyolc tanulója nevezett be, különböző tantárgyakból.

A havonta megjelenő internetes fordulók megoldása után tizenhárman jutottak be az országos döntőbe. Ádámné Vereb Annamária iskolaigazgató a baon.hu-nak elmondta, a feladatlapok megoldásában mindenki kiválóan helytállt. Így német nyelvből Elekes Antónia nyolcadik osztályos tanuló az első helyen végzett, és Kovács Tibor hetedikes diák szintén a dobogó legfelső fokára állhatott. Korcsoportjában Suki Tímea, Vincze Szonja, Hegedűs Levente az 5. helyen zárták a versenyt. Agárdi László és Vincze Nándor hatodik osztályos tanulók német nyelvből, holtversenyben az 1. helyet szerezték meg. Felkészítőjük: Veresné Szabó Krisztina volt.

Szécsényi Annabella hetedikes diák magyar nyelvből a 9. helyen, míg Mészáros Zsuzsanna nyolcadikos tanuló a 12. helyen zárta a versenyt. Felkészítőjük: Szabó László volt.

Csík Ádám és Kovács Tibor hetedikes tanulók kémiából a 4. helyen végeztek, míg Provics Nóra a 7. helyet szerezte meg. Makány Nóra nyolcadikos diák biológiából mindenkit maga mögé utasítva lett első. Elekes Antónia biológiából is szépen szerepelt, a 3. helyen végzett. Buzder-Lantos Boglárka és Suki Tímea hetedikes diákok 5. helyezettek lettek. Felkészítőjük: Ádámné Vereb Annamária.

A kunszállási Tóth Pál Általános Iskola büszkeségei
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában