siker

2021.06.10. 08:22

Kiválóan szerepeltek a megyei versenyen a kecskeméti Bányai diákjai

A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen több Bányai Júlia Gimnázium tanulót is díjaztak.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com

A Bányai Júlia Gimnázium tanulói ismét bizonyították, hogy nagyon tehetségesek matematikából. A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen az iskola szinte minden évfolyamáról több diák lett megyei díjazott.

Az 5. évfolyamon első lett Dúl Eszter, második Bánhegyi Barnabás. Továbbá díjazták még Szabó Ármint, Ugrai Milánt, Héjjas Mártont, Korpácsi Nórát, Makkos Boldizsárt és Király-Kósa Kamillt. A 6. évfolyamon első helyen végzett Simity Zorán, negyedik lett Veliczky Levente, ötödik Kovács Adél Emma. Bekerült még a legjobb húsz közé: Zólyomi Csongor, Papp Hanna, Kovács Luca Kata, Halmos Márton és Lá­zár Benedek. A 7. évfolyamon az első négy helyezést elhozták a bányaisok: Oláh Marcényi Petra, Tóth Hanga Katalin, Bíró György és Bertollo Antonio Giovanni sorrendben. Szintén díjazott lett még: Csonka Lilla, Gyenes Károly és Korpácsi Máté. A 8. évfolyamról második helyezést ért el Petrányi Lilla, harmadikat Nagy Korina Vanda. Díjat kapott még Papp Barnabás, Bóta Benedek és Halasi Áron. A 9. évfolyamon első lett Bogár Szabó Mihály, harmadik Nyikos Botond, díjazottak között szerepel még Ecsédi Dániel és Kasza-Kovács Máté. A 11. évfolyamon a dobogósok szintén bányaisok: Török Ágoston, Faragó Tamás és Mihalik Bálint, valamint díjazták Bodnár Leventét és Zsigó Dávidot. A 12. évfolyamról harmadikként végzett Ipacs Kornél.

A diákok felkészítésében részt vett Szittyai István, Bogdányné Pigniczki Erzsébet, Farkasné Takács Tünde, Kiss Róbert, Reiterné Makra Zsuzsanna, Badó Zsolt, Halász Alexandra és Varga József pedagógus.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában