ÚTINFORM

2021.06.04. 07:32

Itt számíthatunk megyénket érintő közúti munkálatokra

Cikkünkben összegyűjtöttük a pénteken érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a pénteki napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak

Az M5-ös autópályán,

– a Lajosmizse és Kecskemét közötti szakaszon felújítják a burkolatot. A 72-es és a 78-as km között a Röszke felé tartókat a külső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a leálló- és a külső sáv használható. (FIX terelés)

Inárcs térségében burkolatjavító géplánc dolgozik. A főváros felé tartó oldalon a külső sávot fél 8-tól délután 4-ig helyenként lezárják a 34-es és a 33-as km között.

Kecskemét térségében sövényvágó géplánc dolgozik. Délelőtt a Budapest felé vezető oldalon, délután pedig a Röszke felé vezető oldalon zárják le a belső sávot, 9-től délután fél 3-ig helyenként lezárják a 84-es és a 87-es km között.

Főutak

Baján átépítik az 51-es és az 55-ös főút kereszteződését. A körforgalmú csomópont kialakítása miatt mindkét főúton korlátozásra készüljenek!

Az 53-as főúton,

Kiskőrös és Soltvadkert között burkolatot javítanak. A 30-as és a 34-es km között lezárták a fél útpályát.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es km között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek. (5301-es út)

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben. (5301-es út)

Kamion stop

A kamiontilalom ezen a hétvégén (június 5-6.) szombaton 22 órától vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Március 1-től a tiltás már a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (Euro 3-as) környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre is vonatkozik.

Határinformációk / járvánnyal kapcsolatos hatósági intézkedések:

Információkat a police.hu oldalon, illetve a Konzuli Szolgálat honlapján, a konzuliszolgalat.kormany.hu-n talál.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában