galériával

2021.06.20. 15:48

Illegális gumilerakatot számoltak fel a jakabszállási quadosok

Illegális teherautógumi-lerakatot számoltak fel a jakabszállási tanyavilágban a Zöldebb Mozgalom quadosai nemrégiben.

Horváth Péter

Solymos Tibor, a tavasszal alakult mozgalom alapítója portálunknak elmondta, hogy a hatalmas, nehezen megközelíthető terepen fekvő gumilerakatot csak két ütemben tudták több teherautóval elhordani. Első alkalommal június első hétvégéjén, a második ütemben pedig pénteken, a kora esti órákban vitték el a gumikat teherautó és traktor segítségével. Hévizi Károly önkéntes Győrből érkezett kisteherautójával és a gumilerakat felszámolásában az ágasegyházi általános iskola 14 felsőéves tanulója, valamint az iskolaigazgató, Ártim János is részt vett. A jó ügy érdekében közreműködött még Andrási Kálmán és fia, Beni, Bódog Márton és Sponga Norbert is.

A tengernyi leharcolt gumiabroncsot az izsáki Tyre Mill gumimalomba szállították, melyek újrahasznosítás után egy játszótér gumiburkolataként kezdenek új életet.

A quadosok áprilisban az ágasegyházi, májusban pedig a kerekegyházi erdőt tisztították meg az illegálisan lerakott szeméthalmoktól. Legközelebb július 10-én indulnak szemétszedő portyára, akkor a solti Duna partot fésülik át alaposan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában