galériával

2021.06.25. 15:35

Emléktáblát avattak a kecskeméti lovarda korábbi tulajdonosa tiszteletére

Emléktáblát avatott B. Tóth Ferenc, a Hírös Népfőiskolai Lovarda előző tulajdonosának tiszteletére a Neumann János Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma pénteken, a lovardában.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A lovardát B. Tóth Ferenc a magyar államnak ajánlotta fel azzal a céllal, hogy a létesítmény immár a közjót és a hazai lovasoktatást szolgálja. A birtokot az egyetem a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvánnyal közösen működteti és tartja fenn.

Az eseményen Lezsák Sándor, a NJEA kuratóriumi tagja mondott köszöntőt. – B. Tóth Ferenc feleségével együtt létrehozott egy olyan birodalmat, melynek minden részletében ott van a lelke, a hazaszeretet és a nemzet szolgálata – méltatta Lezsák Sándor B. Tóth Ferenc életművét és köszönetet mondott a felajánlás gesztusáért. Elmondta továbbá, hogy a komplexum a Kincsem Nemzeti Lovasprogram része lesz és három esztendeig évi 30 millió forinttal támogatja a lovarda működését Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány.

Fotó: Bús Csaba

B. Tóth Ferenc meghatottan emlékezett vissza a lovarda felépítésének mintegy három évtizedére, Kecskemét és a lovas nemzet díszének nevezve birtokot.

Az emléktáblát Lezsák Sándor és Dallos Gyula miniszteri biztos leplezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában