galériával

2021.06.01. 17:30

Az óvodai dolgozók helytállását méltatta a kecskeméti polgármester

Az óvodai dolgozók kimagasló szakmai munkáját és a járványidőszak alatti helytállását méltatta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a pedagógusnap alkalmából megrendezett keddi ünnepségen. A polgármester elismeréseket is átadott az eseményen.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Pedagógusnap alkalmából az óvódapedagógusokat és az óvodai dolgozókat köszöntötte Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a Hírös Város Turisztikai Központban kedden megrendezett ünnepségen. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeinek ünnepi összeállítása után Szemereyné Pataki Klaudia köszöntőjében méltatta a kecskeméti óvodák dolgozóinak munkáját, hangsúlyozva, hogy a vírusnak kitetten is nagy elhivatottsággal, lelkiismeretesen végezték értékes munkájukat.

– Nagyon kitettek voltak az egészségügyben, nyugdíjasotthonokban, illetve szociális otthonokban dolgozó munkatársaink.

Kevés szó esett azonban az óvónőkről és dajkákról, hiszen ők voltak azok, akik végigdolgozták az elmúlt időszakot védőfelszerelés nélkül, közvetlen kapcsolatban a gyermekekkel. A legnagyobb tisztelettel és őszinte szeretettel adom át mindenki elismerését, hogy elhivatottan, félelem nélkül minden nap helytálltak az elmúlt 14 hónapban

– méltatta az óvodai dolgozók munkáját a polgármester, hozzátéve, hogy szerencsére a kecskeméti óvodák munkatársai körében volt az egyik legkisebb átfertőződés. Azt is kiemelte, hogy a legnehezebb időszakban is nyitva volt az óvodák többsége és a köszöntés nem csak a jelenlévőknek, hanem mind a közel 700 kecskeméti óvodai dolgozónak szól. Az önkormányzat hálája jeléül minden óvodai munkatársnak színházjegyet ajándékoz, amelyet egy tetszés szerint választott színdarabra használhatnak fel az elkövetkező egy évben.

A több évtizedes, kimagasló szakmai munkáért Szemereyné Pataki Klaudia elismeréssel illette az óvodai dolgozókat. A Corvina Óvoda tagintézményei részéről elismerést vehetett át Zsikláné Rácz Ilona Emília, az Ifjúsági Úti Óvoda dajkája, Vargáné Sáfár Ilona óvodapedagógus, a Forradalom Utcai Óvodából, Sutus Andrásné, a Ceglédi úti óvoda óvodapedagógusa és Németh Gabriella fejlesztőpedagógus. A Ferenczy Ida Óvoda tagintézményeinek munkatársai közül elismerést kapott Kőfalvi György Ferencné, a Csigabiga Óvoda óvodapedagódusa, Balla Piroska, a Mátis Kálmán utcai óvoda óvodapedagógusa, Kerepesi Filótás Ágnes és Kissné Varga Ágnes óvodapedagógusok a Hosszú utca óvodából és Krikovszky Zoltánné, a Szabadkai Utcai Óvoda óvodapedagógusa.

A Kálmán Lajos Óvoda tagintézményeinek munkatársai közül elismeréssel illették Mecsnóbel Mónikát, a Tündérkert Óvoda óvodapedagógusát és koordinátorát, Szabó Zoltán Róbertné fejlesztőpedagógust, Hublik Edinát, a Boróka Utcai Óvoda óvodapedagógusát és koordinátorát, Horváthné Halmai Ágnes óvodapedagógust és koordinátort, a Széchenyi Sétányi Óvodából és Fintáné Sarkadi Juliannát, a Lánchíd Utcai Óvoda óvodatitkárát.

Az intézményvezetők közül Kurilláné Páncél Csilla, Kőváriné Kiss Katalin, Hajagos Istvánné és Kapásné Pusztai Edit munkáját ismerte el a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában