kecskemét

2021.06.17. 10:28

A népkonyhát segíti a jótékonysági koncerttel Radics Sándor

Reményteljesebb jövőért a zene erejével címmel jótékonysági koncertet szervez július 10-én, szombaton Radics Sándor cimbalomművész.

Sebestyén Hajnalka

Radics Sándor néhány napja Kecskemét főterén játszott

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett művész évek óta rendez jótékonysági koncerteket, minden alkalommal más-más szervezetet, intézményt segíti meg a befolyt összeggel. Ezúttal a népkonyhaként is működő Karol Wojtyla Háznak ajánlja fel a koncert bevételét.

– Nagyon örülök, hogy ismét játszhatok közönség előtt.

A járványidőszak más zenészekhez hasonlóan engem is rosszul érintett. Hiányoztak a fellépések, a közönség szeretete.

Már nagyon készülök a jótékonysági koncertemre is, mely mindig közel áll a szívemhez. A bevétel most is jó helyre megy, a népkonyhára járó emberek ebédeltetését szeretném segíteni – árulta el a cimbalomművész.

A koncertnek három hét múlva, július 10-én 19.30 órától a Három Gúnár Étterem külső terasza ad helyet. Az ismert cimbalomművész sztárvendégeket is hív, többek között Radics Gigi énekes, valamint Robi Lakatos hegedűvirtuóz már biztosan ott lesz. Rajtuk kívül még a helyi művészek is fellépnek, Leskowsky Laura, a Hegedűs Együttes és az Álom Parti zenekar.

Radics Sándor a koncert szervezésén túl tovább népszerűsíti szeretett hangszerét, a cimbalmot. A Cimbalommal Magyarországért zenei jószolgálati nagyköveteként egész nyáron járja az országot, hogy a Hungarikumok közé beválogatott hangszert bemutassa, megszólaltassa minél több városban. Kecskeméten a nyár folyamán kétszer is fellép. Legutóbb pedig a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági sétával egybekötött szolidaritási napján játszott a Főtéren.

Radics Sándor néhány napja Kecskemét főterén játszott
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában