baja

2021.05.15. 19:20

Változik a hozzájárulás mértéke

Az utak használatában érdekeltek egyenlő összegű önrész fizetésére vállalnak kötelezettséget.

Márton Anna

Fotó:

A legújabb önkormányzati döntések között szerepel a lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítésekről szóló rendelet módosítása. Nyirati Klára polgármester saját hatáskörében döntött az új rendeletről, melynek legszembetűnőbb változása, hogy az út használatában érdekeltek egyenlő összegű önrész fizetésére vállalnak kötelezettséget a korábbi, az ingatlanok rendeltetéséhez igazodó differenciálás helyett.

Másik fontos változás, hogy az önrész mértéke a korábbi fix összegek helyett jelenleg a beruházásai költség 30 százalékának és az érdekeltségi egységek számának hányadosa. Ez az összeg korábban a társasházaknál lakóegységenként 55, a lakóingatlanoknál 110, a vegyes használatnál 90, a garázsoknál pedig 40 ezer forint volt. A hozzájárulás megfizetése alól mentesség nem adható.

A módosításokkal kapcsolatban Kovács Csaba képviselő (Fidesz–KDNP) elmondta, nem tartja igazságosnak, hogy a korábbi gyakorlathoz képest magasabb összegű hozzájárulást fizethetnek az érintettek, és a korábbi differenciálás eltörlése sem méltányos.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában