beruházás

2021.05.06. 06:55

Megújuló energiát használnak a félegyházi iskolákban

Több mint kétszáz millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kiskunfélegyházi önkormányzat a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében oktatási intézményeinek energetikai korszerűsítésére.

Vajda Piroska

A projekt keretében energetikai korszerűsítés történt a József Attila Általános Iskolában, a Göllesz Viktor Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményében, a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Darvas Általános Iskolában, a Dózsa György Általános Iskolában, a Móra Ferenc Gimnáziumban, a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményében, valamint a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Húsipari Tanüzemében.

A fontos energetikai beruházás a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel kötött konzorciumi együttműködésben valósult meg. A projekt keretében 9 helyszínen, összesen 314 kw teljesítményű napelem került a város oktatási intézményeire, ezzel nagyrészt kiváltva az elektromos energia fogyasztást. Ezzel Kiskunfélegyháza is részesévé válik annak az országos folyamatnak, amit a szakemberek „napelem forradalomként” emlegetnek.

A Kiskunfélegyházán egy időben megvalósuló 3 napelemes projekt keretében összesen 26 helyszínen 626 kw napelemet telepítenek, ami 10 millió forint nagyságrendű megtakarítás eredményez a villamos energia fogyasztás terén.

A keletkező megtakarítás egy megújuló energiaalap részét képezheti a jövőben, amiből további napelemes beruházások létesülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában