Janssen-vakcinaszállítmány érkezett Kecskemétre

Hétfőn Janssen-vakcinaszállítmány érkezett Kecskemétre.

baon.hu

Kecskemt, 2021. mjus 17. A Hungaropharma Zrt. munkatrsa rkezik az amerikai Johnson & Johnson lenyvllalata, a Janssen egyadagos koronavrus elleni vakcinival a Bcs-Kiskun Megyei Kormnyhivatal Npegszsggyi Fosztlyra 2021. mjus 17-n. MTI/Ujvri Sndor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Ahogy korábban már megírtuk, április 13-án érkezett meg a Janssen-oltóanyag első szállítmánya Magyarországra.

Galgóczi Ágnes április 13-ai ismertetése szerint a Janssen adenovírusvektor-vakcina egyadagos, tehát nincs szükség második, emlékeztető oltásra a védettség kialakításához. Mint mondta, ez az oltóanyag az orosz Szputnyik-oltóanyag első komponenséhez hasonló.

Közölte, az egy adagos Janssen-oltóanyag 18 éven felüliek beoltására alkalmas, és köztük a krónikus betegek is megkaphatják. Jelezte, a beoltottak 14 nap után már védettnek minősülnek.

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A Magyar Távirati Iroda hétfőn néhány fotót tett közzé hogy az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen újonnan érkezett egyadagos koronavírus elleni vakcinái megérkeztek a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára.

A Janssen-vakcináról bővebben ITT olvashat.

Fotó: Ujvári Sándor / MTI
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában