bács-kiskun

2021.05.05. 06:55

Ezekkel a csalásokkal verik át leggyakrabban a használtautó-vásárlókat

Több mint egymillió használt autó adatai alapján térképezte fel a carVertical a leggyakoribb csalásokat.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A legtöbb laikus, vagy akár valamicskét hozzá is értő ember nem tudja olyan könnyedén leleplezni a gyakori csalásokat, így könnyedén áldozataivá válhatnak – írja az Origo. Mint a cikkben olvasható, a használtautó-piac egyik legfőbb problémája ez, hiszen attól, hogy egy jármű első ránézésre csábító és talán még az ára is hívogató, elképzelhető, hogy a felső réteg mögött kevésbé kecsegtető dolog is rejlik. Ha jobban megvizsgáljuk, talán megrettenünk, meghátrálunk, vagy legalább alaposabban megfontoljuk, hogyan döntsünk.

A leggyakrabban előforduló csalásokat a carVertical autótörténeti kereső próbálta meg feltérképezni.

A cég egy teljes év (2020 áprilisától 2021 áprilisáig terjedő időszak) autótörténeti jelentéseit elemezte több mint egy millió autó és 22 ország adatai alapján.

Mint a kutatásból kiderül, az eladók a leggyakrabban sérüléseket titkolnak el érdeklődőik és vevőik elől.

A carVertical által ellenőrzött összes autó közel egyharmadának (31 százalék) volt valamilyen sérülése, de rendkívül gyakori a kilométerórák visszatekerése is, és talán nem meglepő, hogy lopott autókba is könnyedén belefuthat az ember, ezt pedig az adatok is alátámasztják.

Fotó: CARVERTICAL

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában