galériával

2021.05.31. 13:55

Együtt kertészkednek a félegyházi óvodások

A félegyházi Százszorszép Óvoda is csatlakozott A Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Az intézmény a napokban mutatta be a zsűrinek a nem hétköznapi veteményeskertjét, ahol az óvónők a gyerekekkel közösen gondozzák a zöldségeket és a fűszernövényeket.

Vajda Piroska

Idén első alkalommal csatlakozott A Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz Kiskunfélegyháza – tájékoztatta a baon.hu-t Görög Anita, a program önkormányzati koordinátora. Elmondta, a program célja elismerni a kertművelők munkáját, és ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját udvarukban alakítsanak ki konyhakertet, termesszenek benne minél több zöldséget, gyümölcsöt és fűszernövényt. A kertbarátok több kategóriában is nevezhetnek, így például közösségi kategóriában, melynek keretében többek között óvodák, iskolák által megművelt kertekre kíváncsi a zsűri.

A félegyházi intézmények közül a Százszorszép Óvoda jelezte elsőként részvételét, és a napokban büszkén mutatták be nem hétköznapi veteményeskertjüket a zsűrinek. A függőkertben helyet kaptak különböző gyógyhatású fűszernövények – részletezte Görög Anita, akitől azt is megtudtuk, hogy az intézmény nagy gondot fordít a környezettudatos nevelésre: gyűjtik az esővizet, komposztálnak, a madárbarát kertben odúk, etetők és itatók várják a madarakat. Igazi kuriózumnak számít a bogárhotel, ahol kihelyezett táblák segítik a rovarvilág megismertetését.

Zöldségeket és fűszernövényeket termesztenek az óvodások
Fotó: Vajda Piroska

Görög Anita abban bízik, hogy a Százszorszép Óvoda ötletes kertkialakítása ösztönözheti jelentkezésre azokat, akik szívesen megmutatnák munkájuk gyümölcsét. A zsűri – Nagy Ágnes főkertész, Tarjányi Ágoston nyugalmazott kertésztanár és Görög Anita, a program önkormányzati koordinátora – előre egyeztetett időpontban, júniusban és augusz­tusban látogatja meg a jelentkezőket. A versenyre június 15-ig lehet még jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével. Az eredményhirdetés az előzetes tervek szerint szeptember 10-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában