költségvetés

2021.05.06. 15:45

Baja 560 millió forint kompenzációt kap a kormánytól

Baja 560 millió forint kompenzációt kap a kormánytól – adta hírül Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Márton Anna

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője csütörtökön jelentette be Facebook-oldalán, hogy Baja 560 millió forintos támogatást kap a kormánytól. Mint írta: a koronavírus-járvány különösen nehéz helyzetet eredményezett a magyar gazdaságban.

Felidézte: Magyarország kormánya arról döntött, hogy a kis- és közepes vállalkozásoknál hagyja az iparűzési adó egy részét, ezzel is segítve a helyi munkahelyek megvédését és az új munkahelyek létesítését.

„Döntés született arról is, hogy a kieső bevételek tekintetében az önkormányzatok kompenzációt kapnak. Ennek keretében Baja város 560 millió forint támogatásban részesül. Ez a döntés azt a célt szolgálja, hogy az önkormányzat működőképessége megmaradjon, a folyamatban lévő fejlesztések befejeződhessenek és új beruházások indulhassanak. A bajaiak továbbra is számíthatnak a kormányra!” – írta bejegyzésében Zsigó Róbert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában